Riviera Maison Autumn

Nieuw | Riviera Maison Autumn collectie 2017 met 3 thema’s + Pers verslag!

Jaaa! Eindelijk is de nieuwe, Riviera Maison Autumn collectie voor 2017 er! Maar dat betekend ook dat ik eindelijk mag zeggen dat ik deze collectie al veel eerder gezien heb. Namelijk al in April dit jaar! Tijdens een super leuk, gezellig en mooi paasontbijt op het hoofdkantoor bij Riviera Maison in Amsterdam. Best gek om in April al tussen de kerstbomen te lopen, maar zoals jullie weten is het voor mij nooit te vroeg voor de kerstsferen… (hierover later meer)

Riviera Maison autumn paasontbijt Riviera Maison autumn paasontbijt

Maar nu back to business. De prachitge, nieuwe najaarscollectie is nu dus verkrijgbaar. En dit jaar is deze opgesplitst in drie geweldige thema’s met ieder zijn eigen herkenbare charme. Misschien heb je er al het een en ander over gelezen of gehoord. Maar de drie thema’s voor dit jaar zijn: Residenza, Amsterdam Loft en Primrose Hill. Laten we maar snel kijken wat deze in hun mars hebben voor jullie!

Maar allereerst wil ik nog wel even zeggen dat de showroom van Riviera Maison er werkelijk prachtig uit ziet! Je hebt bijna het idee dat je door de fotoshoot set of het RM Magazine heen loopt. Alles is prachtig gestyled en ziet er gewoon oogverblindend mooi uit. Ik was er nog nooit eerder geweest, maar ik heb mijn ogen uitgekeken en kon geen genoeg krijgen van al het moois om mij heen (en de kerstafdeling hehe)

Riviera Maison: Residenza

De Residenza collectie is geïnspireerd op de wereld en modestad Milaan. Herkenbaar aan zijn exclusiviteit en elegantie. Je ziet in deze collectie veel strakke lijnen en zacht kleurgebruik. Denk aan veel grijstinten gecombineerd met wit en uitgevoerd in luxueuze stoffen. Hierbij heb ik het natuurlijk over kasjmier-look kussens, zacht wol en fluweel. Een prachtige combinatie die voor deze chique uitstraling zorgt. Wat je ook niet kan ontgaan bij deze collectie is het gebruik van veren en veren prints en fijne borduursels. Maar om je helemaal een indruk te geven van deze collectie, kun je misschien beter naar de foto’s van deze collectie kijken 🙂

Rivier Maison autumn
Riviera Maison Autumn Residenza Riviera Maison Autumn Residenza
Riviera Maison Autumn Residenza Riviera Maison Autumn Residenza

Riviera Maison: Amsterdam Loft

Amsterdam Loft is een stoere collectie met prachtige ruige materialen. Eigenlijk een hele andere collectie van dat we van Riviera Maison gewend zijn, maar tegelijkertijd ook een geweldige aanvulling!
De inspiratiebron  van deze collectie waren de oude grachtenpanden in Amsterdam met hoge plafonds met oude, authentieke balken, het ruige stadsleven en de urban cultuur. Vandaar dat je in deze collectie stoere materialen als metaal tegen komt in combinatie met stevig geweven katoen. Waar verschillende kleuren in combinatie met diepe blauw-grijstinten de boventoon voeren.

Riviera Maison autumn amsterdam loft
Riviera Maison autumn amsterdam loft. Riviera Maison autumn amsterdam loft.
Riviera Maison autumn amsterdam loft. Riviera Maison autumn amsterdam loft

Riviera Maison: Primrose Hill

Ook dit thema is net even anders dan dat we normaal zien bij Riviera Maison. Het is een vrolijke, gekleurde collectie geinspireerd op het eclectische straatbeeld van Primrose Hill. Dit ligt tussen Regent’s Park en Camden in Londen. Een klein wijkje dat een soort van Mad-man achtige stijl heeft. Deze Primrose Hill collectie is dan ook gevuld met veel textiel boordevol gekke prints, ribstofjes en velvet touches. Kortom echt een mix and match van verschillende materialen met een jaren 60 achtige ‘feel’.

Riviera Maison autumn primrose hill
Riviera Maison autumn primrose hill Riviera Maison autumn primrose hill
Riviera Maison autumn primrose hill Riviera Maison autumn primrose hill
Riviera Maison autumn primrose hill

Dat waren ze! De drie nieuwe thema collectie’s van Riviera Maison voor dit najaar. 3 totaal verschillende thema’s met wel ieder de herkenbare Riviera Maison look en feel. Voor iedereen zit er iets moois bij en ook zijn de collectie’s goed met elkaar te combineren, dus je kunt er altijd een mooie sfeer mee maken.

Mijn favoriet…? Stiekem toch echt de hele kerstafdeling, maar hier mag en kan ik nog niets over zeggen of laten zien.. (helaas). Maar als ik kijk naar deze drie, dan ga ik toch voor Amsterdam Loft. Een beetje stoerder, ruiger en past gewoon erg goed bij mij. Maar eigenlijk vind ik altijd alles van Riviera Maison geweldig! Dus echt een voorkeur uitspreken vind ik erg lastig.

Het was een waanzinnige ervaring en ik hoop dat ik nog vaker in deze prachtige showroom mag rond wandelen. Zodra de kerstcollectie’s verkrijgbaar zijn gaan jullie daar natuurlijk ook een update over zien, dus houd Jlife.nl goed in de gaten voor meer moois van dit geweldige merk.

De collectie’s zijn nu verkrijgbaar in de stores en online!


Bron: Riviera Maison, Foto’s © Jlife

 

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *