tropische schoonheden

Tropische Schoonheden | Woonplant van Mei

Hooooooi! En welkom in Mei! Vandaag is de maand aangebroken die bekend staat om de kleine diertjes, de schattige lammetjes en kleine kuikentjes. Maar ook de maand waarin de natuur echt groen wordt.
Mei is ook vaak de maand waarin het weer eindelijk echt mooi wordt (en blijft!) en juist daarom wordt ik zo blij van deze woonplant(en) van de maand mei!

Tropische schoonheden

Exotische vormen, junglekleuren en samengebalde oerkracht komen deze maand samen in drie woonplanten waarmee elke huiskamer een vleugje avontuur krijgt. 

Club Tropicana 
Met het vakantieseizoen voor de deur bieden tropische planten alvast een voorproefje op zonnige streken. En met de juiste verzorging bloeien ze tot diep in de nazomer, zodat je er ook dan van kunt genieten. Wat alle drie deze schoonheden gemeen hebben, is hun bijzondere kleur, die varieert van zacht en vlammend rozerood tot geel, oranje en roze. De bladeren mogen er ook zijn: van diepgroen en golvend tot pijpenkrullen en fiere lancetten. Het meeste spectaculaire van onder de evenaar, gewoon bij je thuis!

Meer = meer
De aparte bladeren en spectaculaire bloemen van Medinilla, Gloriosa (prachtlelie of klimlelie) en Anigozanthos (kangoeroepoot) hebben veel visuele prikkels te bieden. Dat past goed in de comeback van de vrolijke Memphisstijl van de jaren tachtig, met grafische dessins en speelse zoekplaatjes waar de huidige stijltrend More is More deels van is afgeleid. En die sluit weer aan bij de huidige gewenning aan de constante flow van online updates en altijd overal mee verbonden zijn. Deze woonplanten geven een energieke en creatieve boost aan een omgeving die al volop in beweging is. Soms is meer gewoon echt meer.

 
 
 


Bronnen:
Mooiwatplantendoen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *