planten standaards

Woontrend | Groen wonen met planten standaards

Groen, groener groenst. Groen in huis is populairder dan ooit! Dan hebben we het over de kleur, maar ook zeker over planten. Iedereen probeert een urban jungle in hun eigen huis te creëren. Vandaar ook dat de vintage planten standaards weer nieuw leven in is geblazen want je ziet ze overal!

Laatst kon je al een inspiratie post lezen met hierin de mooiste hoekjes vol met voornamelijk hangplanten. Maar naast de gezellige potjes aan het plafond zien we ook veel planten wat dichter bij de grond. Maar niet letterlijk op de grond, maar op standaards!

Terug van weggeweest!

Wist je dat deze in de jaren 60 en 70 al hip waren? Maar ze zijn weer helemaal terug! Sinds de geometrische vormen in het interieur weer terug zijn van weggeweest, zijn ook stiekem de planten standaards meegegaan op reis naar het jaar 2018. Je kunt geen enkel blad open slaan waar ze niet in te zien zijn.

Het is ook heel erg simpel eigenlijk. In veel gevallen zijn het namelijk gewoon 4 pootjes met een dragend vlak waar je je bloempot (en plant) in kunt zetten. Zo staan ze van de grond, maar ook weer niet te hoog. Dit zorgt voor een speels effect in je interieur en het is ook nog eens goed voor je planten. Want deze houden namelijk niet van eventuele tocht wat over de grond raast. Dus zodra ze iets van de grond staan hebben ze het nog meer naar hun zin bij jou in huis!

Waar je ze voorheen misschien op een krukje zette, kun je ze dus nu ook in een leuke planten standaard kwijt! Zo heb jij je krukje weer terug, en hebben de planten een geweldig plekje en krijg jij een mooie eyecatcher voor in je interieur. Wat wil je nog meer!

planten standaards planten standaards
planten standaards planten standaards
Planten standaards planten standaards


Bronnen:
Kopafbeelding: Pinterest
1. Pinterest 2. Beckiowens 3. Homeyohmy 4. Seeandsavour 5. Søstrene Grene 6. Brit.co

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *