kleuren muurverf

Woontrend | De diepe, donkere kleuren muurverf

Half Februari, we zitten inmiddels alweer anderhalve maand in het nieuwe jaar 2018. En een nieuw jaar betekend natuurlijk ook nieuwe woontrends. En dit is er zeker één om niet over te slaan, want deze is niet te missen dit jaar! Namelijk de woontrend van de diepe, donkere kleuren muurverf.

Als ik het heb over diepe, donkere kleuren heb ik het niet meteen over kleuren zoals zwart of donker grijs… Maar juist diepe verbasteringen van andere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan diep navy blauw, donker bordeaux rood of juist heel warm, bijna legergroen. Al dit soort kleuren, die ook wel specerij kleuren worden genoemd, daar draait het om bij deze nieuwe woontrend.

Vorig jaar hebben we deze trend al enigszins om de hoek zien kijken. En dan vooral op modegebied. Is het je opgevallen dat daar al een tijdje veel diepe kleuren te zien waren? Zoals we weten heeft de mode industrie een grote invloed op de interieur trends, en zo is ook deze over komen wandelen.

Deze trend is denk ik ook nog wel een tijdje een blijvertje, want zelfs de kleuren van dit jaar zijn diepe en warme tinten. Denk bijvoorbeeld aan de kleur Heart Wood. Je zou denken dat deze niet goed in dit straatje past, maar juist wel! Het is roze tint, maar deze is vooral heel erg warm. En precies dat is wat deze trend kenmerkt. Het combineren van warme vermengingen van kleuren.

We zien ook al een aantal jaar dat mensen steeds meer kleuren muurverf durven te gebruiken. En ondanks dat veel van dit soort ‘specerij kleuren’ er misschien heftig uit zien… Met een beetje goede styling is het juist prachtig en ontzettend sfeervol. En nu hoef je ook echt niet alles in huis meteen opnieuw te gaan schilderen. Maar mocht jou deze trend aanspreken, begin dan juist eerst eens met 1 wand in een diepe tint en verf de rest in een lichtere variant van die kleur. Op die manier blijft het een rustig en niet te gewaagd beeld.

Kleed het geheel aan met wat spannende contrasten! Denk bijvoorbeeld aan mooie accessoires van hout of met een gouden of koperen detail. Dit geeft de gekleurde wanden nog een specialere uitstraling. Maar naast accessoires kun je je interieur ook spannender maken door te spelen met verschillende afwerkingen in verf. Denk bijvoorbeeld aan mat in combinatie met zijdeglans…

Durf jij het aan om deze trend toe te passen?

donkere kleuren muurverf donkere kleuren muurverf
donkere kleuren muurverf donkere kleuren muurverf
donkere kleuren muurverf donkere kleuren muurverf


Bronnen:
Kopafbeelding: Rededition.com
1. Cocolapinedesign 2. Anindiansummer 3. Thatnordicfeeling 4. Trendsparnarna 5. Neptune 6. Pinterest
*Dit artikel is in samenwerking met Flexa*

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 thought on “Woontrend | De diepe, donkere kleuren muurverf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *