Woonplant van Februari: Narcis!

Inmiddels is het alweer een aantal dagen februari. Dat betekend dus dat de eerste maand van 2016 alweer voorbij is. Op naar de lente zou ik zeggen!

En zoals jullie inmiddels wel weten, word er iedere maand een woonplant van de maand uitgeroepen. Iedere maand een andere, mooie plant die in het zonnetje word gezet. Voor februari is dit de Narcis. Een plant waar ik altijd erg vrolijk van wordt vanwege de kleur, maar ook omdat je deze veel ziet rond de lente. Een echte lenteplantje dus.

De Narcis is er in veel kleuren te krijgen van roomwit tot knalgeel. De laatste is ook wel de meeste bekende van alle soorten. Als vrij strakke woonplant – puntige bladeren, gestileerde stengels – past de Narcis prachtig bij de grafische vormen en lijnen die je nu vaak in interieurs ziet.

Niet alleen is deze plant mooi en leuk om te zien, maar vaak ruikt deze ook nog eens lekker. Een geur die je echt aan het voorjaar doet denken. De narcis groeit en bloeit al sinds mensenheugenis op het noordelijk halfrond, het is dus niet zo vreemd dat wij Nederlanders deze plant erg goed herkennen.

Als het gaat om de verzorging van dit vrolijke plantje, is dit gelukkig niet heel erg moeilijk. Want de  Narcis groeit en bloeit het best met ruim voldoende vocht, dus laat de kluit niet uitdrogen. Hoe meer water ze krijgen, hoe hoger ze kunnen worden. Ze bloeien optimaal op een lichte plek en ze blijven het langst mooi in een niet al te warme omgeving. Omdat ze altijd de zon zoeken, kunnen narcissen-op-pot binnen het beste af en toe een slagje worden gedraaid, dan groeien ze niet scheef.
End
Wat vind jij van deze vrolijke woonplant?

Woonplant van februari


Bronnen:
Bloemen Bureau Holland 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *