woonplant van Februari

Woonplant van Februari: Exclusieve Palmen

De palmfamilie is veelzijdig en nuttig. Palmen leveren kokos, dadels, olie, suiker, rotan, raffia en sago en hebben een belangrijke rol in de wereldeconomie. Als woonplant van Februari zijn ze hét symbool van de (sub)tropen.

Er zijn wel 200 geslachten en 3000 soorten, die groeien in de warme streken van Azië, Afrika, Amerika en Australië. De meeste palmen hebben een rechte stam met aan de top een kroon van veervormige of waaiervormige bladeren. Palmen worden altijd uit zaad vermeerderd en de productietijd hang af van de grootte van de plant. Hoe groter of ouder de plant is, des te langer de teeltduur.

Het assortiment binnen exclusieve palmen is beperkt. Kenmerkend is dat er geen variëteiten worden aangeboden, alle palmen zijn botanische soorten.

Rhapis, ook bekend als bamboe- of stokpalm, kenmerkt zich door donkergroene, waaiervormige bladeren. De stelen lijken op een soort bamboestokken en zijn voorzien van bruine vezels, wat de plant extra decoratief maakt.
Caryota of vissenstaartpalm, is heel opvallend door zijn bladuiteinden die lijken te zijn afgescheurd en zorgen voor een spannend silhouet.
Livistona (Chinese waaierpalm) heeft grote samengestelde bladeren. Omdat die voor een groot deel met elkaar vergroeid zijn, lijken ze één groot blad te zijn. Livistona heeft stekelige bladstelen, wat deze palm extra bijzonder maakt.
Cycas (sagopalm, vredespalm) kenmerkt zich door stevige geveerde, donkergroene bladeren die als een rozet op een stam groeien. Wanneer de plant jong is, ziet de stam er als een bolletje uit. Oudere planten hebben massieve, dikke stammen die steeds hoger worden. In de handel worden zowel jonge als oudere Cycas planten aangeboden

Verzorging:

Alle palmen zijn ‘easy care’, dus makkelijk in de verzorging. Iedere exclusieve palm vraagt echter om een andere aanpak, omdat de planten allemaal anders groeien, verschillende bladdiktes en structuren hebben en van oorsprong uit andere gebieden komen.

Een exclusieve palm is een statement plant die het beste met enige ruimte om zich heen kan worden gepresenteerd, om optimaal tot zijn recht te komen. Exclusieve palmen zijn populaire cadeaus voor in een nieuw huis en een nieuwe onderneming, maar worden vooral gekocht door particulieren om decoratieve redenen. Deze woonplant van februari heeft een luchtzuiverende werking, de mogelijkheid om er een groene scheidingswand van te maken en een natuurlijke, tropische uitstraling. Exclusieve palmen passen bovendien in de trend om in de warme maanden woonplanten ook buiten toe te passen.

Woonplant van Februari
Woonplant van Februari Woonplant van Februari
Woonplant van Februari Woonplant van Februari


Bronnen: Bloemen Bureau Holland & Mooiwatplantendoen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *