Oktober: Begonia is de woonplant van de maand!

Het is alweer oktober. Het is dus weer een nieuwe maand. Dat niet alleen, het is ook nog eens de woonmaand! Maar bij een nieuwe maand hoort ook een nieuwe woonplant van de maand.

Deze maand is de Begonia de woonplant van de maand. Zelf vind ik dit een super leuke woonplant. Eentje die kleurrijk is en waar ik vrolijk van word. Perfect voor een laat nazomer gevoel!
De Begonia komt oorspronkelijk uit de vochtige regenwouden in Azië, Afrika en Amerika. En er zijn zo’n 1000 verschillende soorten van deze leuke plant. Maar de plant staat symbool voor zelfbescherming en ‘onze liefde is ontdekt’.

De Begonia is in Nederland te krijgen in verschillende lijnen, voor zowel binnen al buitenplant. Maar de meest voorkomende variant is de Elatior Groep. Deze kennen we als enkelbloemig, halfgevuldbloemig en gevuldbloemig. Maar er is ook een soort verkrijgbaar met extra gevulde bloemen en een krullend blad. Een ‘klassieker’ in het assortiment voor de Kerst is de Begonia Lorraine Groep, met kleinere bloemen en een hangende vorm.

Mocht je nu al een Begonia in huis hebben of er een willen aanschaffen, let dan even op de volgende dingentjes:
– Zorg dat hij genoeg licht krijgt, maar zet hem niet in de directe zon.
– Geef hem regelmatig water, want uitdroging vind deze plant niet fijn..
– Haal uitgedroogde of dode bloementjes en blaadjes weg.
– En zet hem niet op een tochtige plek of een plek met veel temperatuurwisseling, anders vallen snel knoppen van de plant.

De Begonia is te krijgen in super veel verschillende kleuren, dus er is voor iedereen wel een mooie te verkrijgen.
Woonplant van de maand  woonplant3  woonplant5 woonplant6 woonplant7
Bronnen:
Bloemenbureauholland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *