fashionable kurk

Fashionable kurk

Kurk. Een product dat iedereen herkent van de kurken op de wijnflessen. Of juist van de kurken prikborden van vroeger of juist de onderzetters gemaakt van kurk. In ieder geval is het een herkenbaar product voor iedereen!

Maar kurk is (alweer) herontdekt in interieurland en nu hotter dan ooit. Vandaar ook de titel: ‘Fashionable kurk’┬áHet gebruik van kurk brengt ook nog eens voordelen met zich mee. Ten eerste is het mooi meegenomen dat kurk een milieuvriendelijk materiaal is.┬áKurk wordt gemaakt van de bast van de kurkeik. En omdat alleen de bast word gebruikt groeit dit dus weer terug en heb je na een aantal maanden gewoon weer een nieuwe lading kurk!

Een ander voordeel is dat kurk weer in zijn oude vorm hersteld. Daarom word het vaak gebruikt voor prikborden. Maar het is ook nog eens hitte bestendig, handig als kurk word gebruikt als onderzetters voor pannen.

Maar kurk is dus niet alleen handig, het is ook leuk om te zien. Het past in vele interieurs thuis. Want of je een landelijk of juist industrieel interieur hebt, het kan allemaal! Maar je kunt zelf ook veel leuke dingen maken met kurk. Ik zou zeggen laat je inspireren en ga aan de slag met kurk!
– Enjoy!
kurk1 kurk2 kurk3 kurk4 kurk5 kurk6 kurk7Bronnen:
1. Weekend.knack.be 2. Elle.nl 3. Stekmagazine 4. Milkdecoration 5. Ikea 6. Zeutch 7. NSMBL

1 thoughts on “Fashionable kurk”

  1. Dat ene foto voor in de keuken! echt leuk beeld! alleen ik weet niet hoe het eruit gaat zien als je zo iets in je keuken hebt staan! of als je iets erop krijgt! of perrongeluk een mes erop laten vallen ofzo! Maar veder is het wel een tof idee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *