kerstster

Woonplant van de maand November: Kerstster!

Ja ja beste mensen, het is gewoon alweer november. Wat gaat de tijd ongelooflijk snel! Het is alweer bijna zover om je schoen te zetten of om de kerstboom erbij te halen. Ik heb er zin in, jij ook?

Maar een nieuwe maand, betekend ook een nieuwe woonplant van de maand. En voor november is dit de ‘kerstster!’

De Kerstster, ook bekend als Poinsettia is een plant die terug te voeren is op een kerstverhaal (niet geheel onverwacht, of wel?). De ster van Bethlehem gaf de plaats aan waar het kindje Jezus geboren was en waar de drie koningen naar op zoek waren. De vorm van de bloeiwijzen van de Kerstster lijken op sterren. Samen met het kaarslicht, de groene kerstboom en de rode of witte kleuren van de woonplant zijn de symbolische betekenissen met Kerstmis compleet.

Het is een woonplant die van oorsprong uit de subtropische berggebieden van Amerika komt. Maar van de kerstster zijn er wel 2000 verschillende soorten. Van kruipende planten, tot struikvormen, bomen en zelfs cactusachtigen.

Omdat deze woonplant natuurlijk een winterachtige naam heeft zou je verwachten dat deze alleen te koop is in het najaar. Maar dit is niet meer zo. Je kunt deze namelijk ook gewoon in de zomer kopen! Hij is te krijgen in allemaal verschillende maten en kleuren, van mini tot groot. De meeste kerststerren zijn rood of wit, maar de laatste jaren komen er veel kleuren bij. Denk maar aan lila, zalmkleurig of zelfs tweekleurig!

Wil jij nu een kerstster gaan kopen, of heb je er al een? Let dan eventjes op de volgende punten:
– De plant is erg gevoelig voor temperatuur verschillen. Maar staat (of hangt) het liefst op een lichte, warme plaats.
– Geef hem regelmatig water, maar geen koud water!
– En niet heel onbelangrijk; zorg voor een goede potmaat!

Veel plezier met jou kerstster!!
kerstster woonplant2 woonplant3 woonplant4 woonplant5Bron: Bloemenbureau Holland

1 thought on “Woonplant van de maand November: Kerstster!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *