Woonplant van de maand Juni!

In dit geval: beter laat dan nooit! Het is immers al half juni geweest, maar dat betekend niet dat de woonplant van de maand juni aan jullie mag ontgaan! Daarom laat ik jullie nu kennis maken met de woonplant van juni: de zamioculcas!

Groen, grafisch en niet kapot te krijgen zo cool: Zamioculcas staat er na je vakantie nog net zo mooi bij als voor je wegging. Zamioculcas is een sterke plantpersoonlijkheid met stevige, opvallend regelmatige leerachtige bladeren. Ze groeien zo aan de takken dat die een beetje op gestileerde veren lijken.

Het mooie donkergroen en de gelijkmatige opbouw van Zamioculcas is een rustpunt tussen populaire grafische zwart-wit patronen. Het effect wordt versterkt door er wat lucht omheen te creëren: zet de plant op een bankje of een retro kruk voor een mooi ruimtelijk effect. Materialen die hier mooi bij staan zijn glad en functioneel, zoals  metaal, kunststof en gelakt hout.

Sterk staaltje natuur

Zamioculcas is een van de makkelijkste woonplanten ooit: deze bikkel is bijna niet kapot te krijgen. Kan zowel licht als op een minder lichte plek staan, en kan het hebben als je eens een keer (of drie) vergeet om water te geven. De plant slaat voeding en water op in de stengels en de ondergrondse knol en kan een paar weken op deze reserves teren. Het enige waar Zamioculcas, van oorsprong een Afrikaanse plant, niet tegen kan is kou en een aanhoudend voetbad. Wie de plant wil laten doorgroeien, verpot hem tijdig in een grotere pot en gunt hem voldoende daglicht.

zamioculcas zamioculcas zamioculcas zamioculcas

Bron: mooiwatplantendoen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *