GESLAAGD! + verslag

Hoi hoi lieve lezers! Het is een hele tijd geleden dat ik dagelijks berichten op mijn blog heb gepost. Dit is natuurlijk niet zonder reden, want ik ben namelijk de afgelopen twee maanden ontzettend druk bezig geweest met mijn examen! Ik mag jullie dan ook met alle vrolijkheid laten weten dat ik ben GESLAAGD!!

Gisteren heb ik mijn examendossier ingeleverd en ik heb nu officieel ‘vakantie’! (nouja vakantie? Werken 😉 Ik ben nu dus afgestudeerd en heb bijna mijn diploma voor interieur design binnen. Happy me!

Maar wat hield mijn examen in? Mijn examen (ook wel meesterproef) bestond uit een project dat helemaal ontworpen en uitgevoerd moest worden. Simpel gezegd: een klant zoeken en een nieuw interieur ontwerpen. Dit is gelukkig allemaal gelukt!

In Februari ben ik al begonnen met het uitschrijven van al het papierwerk. Maar sinds mei ben ik dan ook druk bezig geweest met de uitvoer. En omdat ik een klant had met een (vrij) klein budget, was er geen ruimte voor bijvoorbeeld het inhuren van een schilder. Dit betekende dus dat ik samen met mijn klant alles zelf moest doen. Maar dit vond ik alleen maar leuk!

Om jullie een idee te geven van wat ik heb gedaan, heb ik hier de foto’s van voor de transformatie, het ontwerp en natuurlijk ook het eindresultaat!
GeslaagdDe foto’s hierboven zijn op het moment genomen dat ik kennis kwam maken met de klant. Ze woonden op dat moment ongeveer een half jaar in dit huis en het was nog precies zo als toen ze er kwamen wonen. Alles was wit, we noemden het maar een ziekenhuis. Voor hen was het erg moeilijk om het gezellig te maken, of om zich thuis te voelen. Gelukkig kon ik daar wel wat mee!
Geslaagd1 ding was al snel duidelijk, er moest een gezellige en ontspannende sfeer komen, het moest aanvoelen als thuis wanneer je thuis komt. Maar mijn klant is ook gek op roze, dus deze kleur was een absolute ‘must’! Ik heb dus gekozen voor een mix tussen een landelijke, moderne en enigszins stoere stijl.

Ook waren we er al snel over uit dat er een mooie hoekbank moest komen, zodat er genoeg ruimte is om op te kunnen ploffen als je thuis komt. Ook een grotere eetkamertafel met hieraan een eetkamerbankje was iets wat er gewoon moest komen. Maar ook een bar (als afscheiding tussen de keuken en woonkamer) was gewenst. Maar alleen wanneer het budget en de tijd het toe zou laten. Na dit alles uit te zoeken was het tijd voor het ontwerp!
GeslaagdNadat mijn ontwerp goed was gekeurd door de klant, was het natuurlijk tijd voor het uitvoeren van het ontwerp. Dit heeft in totaal ruim 3 weken geduurd. Want zoals jullie bovenaan dit artikel al konden lezen was er geen ruimte in het budget om vakmensen in te schakelen, dus alles moest door ons zelf worden geregeld. Maar na erg hard werken, zag het er dan ook echt geweldig uit (al zeg ik het zelf).
Geslaagd
Tadaaa! Ja ik ben best trots op het werk dat ik heb geleverd. Alles was klaar, netjes en schoon, een hele verandering met hoe het ooit is geweest. De klanten waren ontzettend blij met het resultaat en voelden zicht dan ook eindelijk thuis voelden. Iets wat natuurlijk het aller belangrijkste is als het gaat om dit soort projecten.

Maar niet alleen was ik blij met het eindresultaat, maar ook het idee dat ik nu ben afgestudeerd kan ik niet meer uit mijn hoofd krijgen. Afgelopen week heeft dan ook de vlag uitgehangen thuis en heb ik heerlijk een feestje gevierd!

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen hoe mijn eindexamen is gegaan, en ik kan dan ook met veel plezier vertellen dat in de aankomende tijd mijn blog weer als van ouds zal zijn met veel meer artikelen en activiteit op social media.

O, en voor alle andere geslaagden onder ons: GEFELICITEERD!!!

Tot snel!!


*Voor dit artikel heb ik toestemming van de de klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *