Woontrend | Ultiem zomergevoel met bananenbladeren

Ook al laat het weer in Nederland het niet echt merken, maar de zomer is in aantocht! Voor velen de mooiste tijd van het jaar. Tijd om lekker in korte broek buiten te lopen, te genieten van de lekkerste drankjes, en tot ’s avonds laat buiten kunnen zitten in de zon. Maar ook het interieur mag op dit gebied niet achterblijven. Want de trend voor deze zomer is toch wel de bananenbladeren in huis.

Groen in huis is al een jaar of 2 een grote trend in interieurland. Maar de bananenbladeren zijn toch wel een beetje ‘next level’. Het zijn gigantische bladeren, afkomstig van de bananenboom, die van zichzelf al een zomers gevoel oproepen. Natuurlijk zijn echte bladeren natuurlijk super mooi, maar in Nederland best lastig om te kopen (ook omdat wij het klimaat niet hebben voor de bananenbomen).

En ondanks de trendkleur groen, zagen we vorig jaar ook al de opkomst van het fruit in het interieur. Afgelopen jaar zag je opeens overal fruitprintjes opduiken en dan vooral in neonkleurtjes. Super leuk als je het mij vraagt, en ook dit jaar zijn ze nog niet uit ons interieur weg te denken. Dus wat mij betreft past een bananenblad daar ook perfect bij!

Je kunt natuurlijk ook niet een hele bananenboom in huis te halen, maar daar zijn de printjes gelukkig voor uitgevonden! Zo kun je toch een goede zomerse sfeer neerzetten. Zo kun je de print krijgen op bijvoorbeeld behang, maar ook op kussens, servetten en andere accessoires.

Ik vind in ieder geval de sfeer die deze prachtige bladeren geven ontzettend gaaf! Dus ook voor deze zomer geldt:

Go Green and Fruity!

Bananenbladeren


Bronnen
Kopafbeelding: My Deer Art Shop
1. My Domain 2. Architectural digest 3. home design etc 4. Shop the aestate 5. Urban Outfitters 6. Made by Lemon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *