fotofabriek.nl

Review | Een prachtig fotoboek van Fotofabriek

Dat ik gek ben op het maken van foto’s zal jullie inmiddels wel niet zijn ontgaan. Ik maak veel foto’s en hecht hier dan ook veel waarde aan. Daarom werd het toch echt eens tijd voor een mooi fotoboek.

Vroeger (vroeger?) werden foto’s gemaakt met een fototoestel waar je een rolletje in moest doen. Vervolgens moest je het rolletje inleveren als hij vol was en dan werden de foto’s voor je gedrukt. En als ik heel eerlijk ben, mis ik die tijd wel een beetje. Want een foto van een mooie herinnering is toch was tastbaarder wanneer je deze vast kunt houden (of ben ik de enige die dit vind?). En niet alleen was het leuk om de foto’s vast te houden, maar ook om ze vervolgens op te plakken in een fotoboek, waar je vervolgens ook nog eens goed na moet denken wanneer de foto ook alweer is genomen. Maar natuurlijk ook het plakken van de leuke stickertjes!

Maar omdat de foto’s tegenwoordig dus eigenlijk allemaal digitaal zijn, is er iets gevonden op het maken van fotoboeken. Namelijk het online maken van je eigen fotoboek. Zo heb je al je mooie foto’s toch bij de hand in een mooi, tastbaar fotoboek! Dit kun je bij veel verschillende webshops al doen, maar ik mocht bij Fotofabriek zelf een mooi fotoboek samen stellen. Je kun kiezen tussen verschillende soorten boeken. Zo kun je spiraal fotoboeken maken, maar ook soft en hardcover. Ik heb gekozen voor een hardcover met 24 pagina’s. Wanneer je je soort hebt gekozen wordt het alleen nog maar leuker! Je kunt namelijk uit allerlei verschillende maten kiezen! Van A5 tot vierkant, A4 of rechthoekig. Ik koos voor A4.
fotofabriek.nlVervolgens moet je een klein programma op je computer installeren en dan kan het knutselen beginnen! Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel even moest puzzelen tot ik er achter was hoe alles werkte, maar na even puzzelen kwam ik er al snel achter dat er echt super veel mogelijkheden zijn met dit programma. Je kunt echt van alles maken, je hebt de touwtjes helemaal zelf in handen.

‘Mind Blown’

Uiteindelijk was mijn fotoboek klaar en duurde het ook maar een paar dagen voordat ik hem in huis had (wauw, wat snel!!). Toen ik hem uitpakte was ik echt een beetje ‘mind blown’. Het fotoboek is echt prachtig. Hij voelt ontzettend stevig en van goede kwaliteit. De foto’s zijn prachtig afgedrukt, en zien er prachtig uit (iets wat je niet van veel online fotoboeken kunt zeggen). De bladzijden voelen trouwens ook best dik aan en hij is gewoon geweldig uit!
fotofabriek.nl IMG_1512
IMG_1513 IMG_1514 IMG_1515 IMG_1516
fotofabriek.nl IMG_1519
Zoals je dus al kon lezen (en zien) ben ik echt super blij met mijn prachtige fotoboek. De kwaliteit is perfect! De service is ontzettend goed, en het programma waarmee je het fotoboek maakt werkt ook erg makkelijk. Kortom, mochten jullie nog zelf een fotoboek willen maken, (of iets anders, want dat kan ook bij Fotofabriek) dan moet je echt bij Fotofabriek zijn! Ik raad het jullie aan 😉


* Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *