Peperomia

Woonplant van de maand april: Peperomia!

Het is vandaag 1 april! Dat betekend niet alleen dat de dag vol zal zitten met grappen, maar ook dat het een nieuwe maand is en dus ook een nieuwe woonplant van de maand. En deze keer is het een hele mooie! 

Voor de maand april is namelijk de peperomia uitgeroepen tot woonplant van de maand. Dit is een plant die je in super veel kleuren kunt krijgen. Van groen tot rood, zilverachtig of met geel. Persoonlijk vind ik het een onwijs leuk plantje want hij heeft dan ook echt zo’n ‘puur natuur’ uitstraling en daar houd ik wel van.
Je kunt deze woonplant van de maand in vele soorten krijgen. Van een plant met mooie gekleurde en  getekende blaadjes tot klein en weelderig. Met puntige bladeren of juist al vol stuikje.En hoe fijn is het om te weten dat al het groene blad van deze pepermonia luchtzuiverend en geluidsdempend werkt!

Omdat deze woonplant een warme en vriendelijke uitstraling heeft, past deze goed thuis in de huidige woontrends waarbij het verbinden van het interieur centraal staat. Deze plant is dan ook erg mooi in combinatie met materialen zoals linnen, keramiek, katoen en glas. Dit komt ook met name omdat je deze plant gemakkelijk in huis kunt hebben, want deze neemt niet erg veel ruimte in beslag. Zelfs een lage schaal is goed voor deze plant. En ook wanneer je geen groene vingers hebt is deze plant perfect want erg veel verzorging heeft deze niet nodig. Want ‘liefdevol verwaarlozen’ is het verzorgings advies. Perfect!
woonplant woonplant4 woonplant5 woonplant6
woonplant3
Bron:
Bloemenbureauholland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *