creatief met leer

Inspiratie | Creatief met leer

Natuurlijke materialen zijn sinds vorig jaar niet meer weg te denken uit interieurland. Naast hout, en allerlei natuurlijke stoffen is natuurlijk leer ook niet te missen. Een heel erg mooi materiaal dat je interieur in een handomdraai een stoere look kan geven. Maar wat weten we nu eigenlijk over leer en wat kun je er zelf mee doen?

Leer is dus een natuurlijk materiaal dat van veel verschillende dieren af kan komen. Hoevaak de meeste mensen alleen denken aan de huid van koeien en runderen bestaat er ook krokodillenleer, leer afkomstig van varkens, herten of kalveren. En hoewel leer een erg mooi product is, is het ook erg kostbaar.
creatief met leer creatief met leer
Ook zijn er over leer veel verschillende meningen te horen. De meest voorkomende: leer is koud en je plakt er in de zomer aan vast. Maar wist je dat dit alleen kan gebeuren wanneer het nep leer of leer is met een laklaag. Wanneer het product van echt 100% natuurlijk leer is, zal deze niet koud zijn of gaan ‘zweten’ zoals dat heet. Want het is immers een huid! Als het ware heeft het dezelfde functie als de huid van mensen. Leer past zich namelijk aan de omgevingstemperatuur aan! Ideaal toch! En naast dar leer er mooi uit ziet, is het ook nog eens makkelijk in onderhoud, alleen een doekje over de vlek halen is genoeg.

En tot voor kort werd leer voornamelijk gebruikt voor het bekleden van meubelen en zo af en toe kwam je een lederen huid als karpet tegen. Maar vandaag de dag wordt er van alles gemaakt van leer. Van kledingstukken tot een met leder beklede trap of wandpanelen bekleed met een grote lap leer. Het kan allemaal! En je kunt zelf heel erg gemakkelijk zelf wat leuks maken van oude restjes leer. Zo kun je bijvoorbeeld je oude, kapotte lederen tas gebruiken of een oude riem. Er is zoveel leuks te bedenken! Daarom hier een dosis inspiratie om je te laten zien dat leer ook op andere manieren gebruikt kan worden. Met andere woorden lekker creatief met leer!

creatief met leer


Bronnen:
Kopafbeelding: ecosalon
1. T. Magazine 2. Decoholic 3. Marthastewart 4. Elle Decor 5. Poppy talk 6. Mata Design 7. Remodelista 8. Stillsucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *