sprookjesachtige vloerkleden

Vondst | Sprookjesachtige vloerkleden

Na de pokemon bloempot is het weer tijd voor een nieuwe vondst! Dit keer geen klein potje of meubeltje, maar eigenlijk de naar van een kunstenares. Zij maakt prachtige, handgemaakte vloerkleden waar je bij weg kunt dromen. 

Alexandra Kehayoglou maakt dus hele mooie, handgemaakte vloerkleden. En dat vloerkleden een mooie toevoeging kunnen zijn voor je interieur wisten we al, maar de kunstwerken die zij maakt wilde ik jullie niet onthouden. Alexandra Kehayoglou is namelijk geinspireerd geraakt door de omgeving waar ze is opgegroeid. De bosachtige, bijna sprookjesachtige omgeving van Argentinië. Maar vreemd is het dan ook niet dat ze vloerkleden maakt, want ook haar familie heeft een lange geschiedenis in het produceren van karpetten en tapijten.

De prachtige vloerkleden lijken dan ook bijna echt! Het touw dat ze voor deze kunstwerken gebruikt zijn overgebleven stukken touw uit de tapijtfabriek van haar familie op Buenos Aires. Hierna verwerkt ze alles zelf tot een van de mooiste karpetten die ik ooit heb gezien. Met de vele verschillende soorten touw resten probeert ze zo veel mogelijk de texturen van bijvoorbeeld mos, gras, water en bomen na te bootsen. EN ik moet zeggen dat het haar erg goed lukt. Het is dan ook niet vreemd dat ze de sprookjesachtige vloerkleden worden genoemd. En misschien is het een beetje ’too much’ om in huis te leggen, toch zijn ze een kijkje waard.

Een aantal van deze prachtige klede heeft ze zo groot gemaakt, dat je deze ook op de wand kunt hangen. zo lijkt het net alsof je op het mos in het bos staat. Vinden jullie ze niet prachtig?

Ze worden niet voor niets de sprookjesachtige vloerkleden genoemd.

Ben je benieuwd naar haar mooie werken? Dan kun je haar ook altijd op instagram volgen.

sprookjesachtige vloerkledensprookjesachtige vloerkledensprookjesachtige vloerkleden


Fotocredits behoren allemaal tot Alexandra Kehayoglou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *