in de touwen

Trend | In de touwen!

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, maar het maritieme thema is de trend voor deze lente en zomer. Hier hoef je natuurlijk niet alleen maar te denken dan de kleuren blauw en wit met strepen.

Een anker hangt immers aan een touw! Allerlei touwachtige producten passen daarom perfect thuis in dit thema. Denk bijvoorbeeld aan jute, hennep, sisal of cocostouw. Touw is niet alleen een trend aan het worden, je ziet het overal al tevoorschijn komen. Veel producten die nu verkocht worden zijn gemaakt van of met touw. Maar vergeet ook de ontzettend populaire DIY’s niet, want je kunt ontzettend veel leuke en mooie dingen zelf maken met behulp van touw.

Touw is dus het materiaal waar we de aankomende tijd erg veel van gaan zien op allerlei verschillende manieren. Van behang met touw print tot vloerkleden en accessoires. Alles kun je inmiddels wel krijgen gemaakt van touw. Maar zoals ik al zei, je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met touw. En juist omdat je dus gemakkelijk naar de winkel kunt gaan en simpelweg mooie accessoires kopen, wil ik jullie juist inspireren om misschien zelf aan de slag te gaan met touw! Zo heb je heel snel, en vaak gemakkelijk een zomers sfeertje gecreëerd. Let’s take a peek.

Bron: hotstyledesign

Is dit niet een prachtig plaatje? Dit is een restaurant waarbij ontzettend veel touw te zien is.  En ik moet heel eerlijk zeggen, het ziet er onwijs gaaf uit! Een plafond dat totaal is bedekt met hangende stukken touw, het klinkt heel erg onlogisch, maar ziet er werkelijk prachtig uit. Het geeft de ruimte een bijzondere sfeer. Misschien is het voor thuis niet zo handig, maar voor bijvoorbeeld een restaurant is it een prachtig idee!

in de touwenBron: joeandcheryl

Vloerkleden van sisal of cocostouw zie je momenteel ontzettend veel! Je kunt ze gek genoeg ook plotseling overal kopen. Van de duurste interieur zaken tot de budget winkels. Toch vind ik ze ontzettend leuk. Ook kun je je overal neerleggen, eigenlijk zijn dit soort vloerkleden overal in huis erg leuk. En nu kun je ze natuurlijk in de meest standaard vormen gaan, maar eerlijk gezegd ben ik meer fan van vloerkleden van touw in de vorm zoals hierboven. Het geeft net even dat tikje extra wat het kleed nog mooier maakt.

in de touwen
Bron: Pinterest

Tegenwoordig zie je het niet meer zo veel, maar je gordijn aan de zijkant hangen met een touw geeft niet alleen een mooie effect, het geeft ook een soort luxe uitstraling. En ondanks dat het op de foto hierboven gewoon een touw is dat om het gordijn heen hangt, geeft het een ontzettend gaaf effect!

in de touwen
Bron: Pinterest

Een room divider is natuurlijk super handig en leuk, maar een room divider van puur en alleen touw is nog leuker! Je kunt er namelijk gewoon tussendoor kijken, maar toch geeft het je het gevoel dat er een wandje staat. En weer is het iets wat je gemakkelijk zelf zou kunnen maken, zolang je maar genoeg touw hebt natuurlijk!

in de touwenBron: qualitybath

En last but noy least, een prachtig beeld van een ruimte waar je super veel touw bij elkaar ziet. En zeg eerlijk, is het niet een zomers, rustgevend sfeertje? Maar wat valt er nu allemaal te zien? Als eerste zie je natuurlijk het prachtige, grote, ronde vloerkleed die  gemaakt lijkt te zijn van cocostouw. Maar ook de hangmat kun je niet missen! (O wat zou ik graag een hangmat in huis willen hebben!). Op de achtergrond zie je ook nog grote potten en vazen die ook zijn gemaakt met touw! Maar heb je het plafond gespot. Het lijkt wel alsof deze ook met touw is bewerkt.

Het is dus wel duidelijk dat je met touw allerlei kanten op kunt. Je kunt hele mooie producten kopen die bewerkt of gemaakt zijn met touw, maar je kunt dus ook zelf heel erg gemakkelijk wat leuks maken, zolang er maar touw in de buurt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *