Webbing in huis - Webbing Dressoir

Trend | Webbing in huis

Webbing in huis is hip! Niet te verwarren met rotan: ook dat is nog steeds hot, maar webbing is dé trend van het moment! Wel is webbing gemaakt van rotan, maar hoe het er uit ziet is compleet verschillend. Rotan zijn als het ware de complete, nog in tact rotan stammen. Webbing is gemaakt van rotan, maar heeft het kenmerkende hexagon of vierkantjes patroon, ook wordt het wel het rieten vlechtwerk genoemd.

Webbing meubelen

Herken je het alweer? Jaren geleden, in de jaren 60 en 70 was het hebben van Webbing in huis ook helemaal ‘de bom’! En men zegt wel eens dat trends zich herhalen… In dit geval klopt dit helemaal! Natuurlijk wel een iets ander en hipper jasje, maar de basis: webbing is weer terug van weggeweest! Het is een materiaal dat je vooral ziet terug komen op meubels zoals: dressoirs, stoelen, tv meubelen, kasten en lampen. Het is een product dat vooral wordt gebruikt als afwerking of als decoratie op het meubel zelf.

Het is ondanks zijn dunne, gevlochten voorkomen erg sterk en zie je daarom ook veel als rugleuningen of zittingen van retro stoeltjes. Het gebruiken van webbing geeft je interieur daarom ook een retro achtige uitstraling. En mocht je nou al die jaren een kastje, stoel of lamp hebben bewaard waar webbing in is verwerkt? Dan ben je helemaal trendy! 😉

Het gebruik van webbing zorgt ervoor dat veel vormen van meubelen ook weer een wat retro uitstraling beginnen te krijgen. Veel mag weer wat ‘ronder’ van vorm worden en kasten staan weer wat hoger op de pootjes. Toch past webbing ook goed in een Scandinavish interieur door de naturelle tint die dit product heeft.

Een paar jaar geleden kwamen de trends ‘urban jungle’ & de ’tropische interieurs’ helemaal op. Hierin werd toen al veel rotan gebruikt, maar ook hier past het webbing natuurlijk perfect bij! Ik denk zelf dat dit een voorbodewas ook het nu zo hippe webbing! Het is immer een natuurproduct, iets wat bij urban jungle & tropisch wonen hoog in het vaandel staat.

Waar vind je webbing meubelen?

Webbing meubelen vind je op het moment overal. Denk bijvoorbeeld aan winkels als Ikea, Kwantum of Jysk. Maar ook de grotere, duurdere merken hebben de route naar Webbing gevonden. Voor kleinere meubelen of accessoires met webbing kun je goed slagen bij winkels als Xenos. Je kunt natuurlijk deze meubelen nieuw kopen. Maar ik heb ook al hele mooi Ikea Hacks gezien. Oudere Ikea dressoirs waarbij de plastic of plexiglazen delen uit kasten werden vervangen voor dit speelse webbing.

Wat vind jij van webbing in huis? Helemaal jouw ding of vind je het misschien helemaal niks! Laat het weten in de reactie’s!


Bronnen
Kopafbeelding: Etsy
1. 2. 3. 4. 5. 6.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *