Jlife - planten trend balanced Biotope

Nieuws | Najaar/winter 2021 Planten Trend: Balanced Biotope

We willen een steentje bijdragen aan een betere wereld: hoe vinden we een nieuw evenwicht? De natuur laat zich niet langer negeren, groen telt mee en duurzaam is hip. Bedrijven, en zo ook de groenbranche, kunnen zich onderscheiden door een positieve bijdrage aan het klimaat te leveren. Deze moraal staat centraal in de planten trend ‘Balanced Biotope’.

De emancipatie van groen vertaalt zich in duurzame innovaties, biobased materialen en het hergebruik van spullen. Organische vormen, maar ook stoere industriële producten zien we terug in deze veelomvattende stijltrend. Ze worden gecombineerd met een uiteenlopend kleurenpalet, van naturelle tinten tot grijs, geelgroen, blauw en terracotta. Deze meer uitgesproken schakeringen maken de diversiteit compleet. Bloemen en planten zijn net zo belangrijk als de rest van het interieur. We zien grootse gebaren met indoor beplanting, in plaats van hier of daar een plant of boeket. Ook worden bloemen, droogbloemen en planten moeiteloos met elkaar gecombineerd in borders binnen. Planten hebben opvallend gevormde bladeren, zoals bijvoorbeeld de Monstera en vrouwentong.

Biodiversiteit is het toverwoord in deze trend. Dat zien we terug in de natuurlijke, bijna verwilderde tuin. Planten en grassen zijn gegroepeerd, borders hebben een grillige vorm. Met het kleurenpalet in het achterhoofd kun je denken aan bijpassende planten zoals Agapanthus, Forsythia en mossen. Belangrijk is vooral dat flora en fauna elkaar onderling versterken. Verder vinden we in de Balanced Biotope-buitenruimte milieuvriendelijke, verweerde, stoere materialen die tegen een stootje kunnen. De constructie van outdoor meubilair of plantenbakken mag zichtbaar zijn, net als in de natuur.

Hoe ziet deze planten trend er uit? Bekijk de beelden hieronder:

Voorheen was er iedere maand een andere plant die in het ‘zonnetje’ stond, dit is niet meer zo. Het is nu aangepast naar een planten trend dat per seizoen/kwartaal veranderd.

Meer inspiratie opdoen voor planten in huis?
Bekijk dan alle eerder geplaatste berichten over de woonplanten van de maand.


Bron: Mooiwatplantendoen.nl & Mooiwatbloemendoen.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *