Jlife - bright skies Flexa kleur van het jaar

Nieuws | Flexa Brigth Skies: kleur van het jaar 2022

Zoals ieder jaar is Flexa er altijd vroeg bij met het bekend maken van de kleur van het aankomende jaar! Afgelopen week werd de kleur voor het jaar 2022 bekend gemaakt! Dit keer met een hele fijne betekenis en daarom denk ik één van mijn persoonlijke favorieten tot nu toe. Maak kennis met: Flexa Bright Skies

Akzonobel maakt ieder jaar een wereldwijd trendonderzoek: ColourFutures. Met als resultaat dat dit keer de kleur Bright Skies is uitgeroepen tot de kleur voor 2022. Deze kleur heeft, vind ik, een hele mooie ‘betekenis’, zeker na de tijd van de afgelopen 2 jaar.

Waar staat Bright Skies voor?

Flexa Bright Skies is een lichtblauwe tint die een nieuw begin uitstraalt. Het weerspiegelt de grenzeloze lucht om ons heen, haalt een vleugje natuur naar binnen en brengt elke leefruimte tot leven. Deze valt samen in het overkoepelende thema: ‘Een teug frisse lucht’. Iets dat veel mensen voelen dat nodig is na deze wereldwijde pandemie. En ook juist dit gevoel schuilt achter dit thema. Een hele mooie en symbolische betekenis al vraag je mij! Daarnaast is deze kleur fris en staat lichtblauw voor een goede, open geest en het verwerkelijken van je dromen.

Flexa Bright Skies is erg goed te combineren met andere kleuren. Van neutrale, zachte tinten tot vrolijke, felle kleuren. Met deze kleur is alles mogelijk. En ook daar heeft Flexa natuurlijk aan gedacht. Daarom worden er bij het bekend maken van ‘de kleur van het jaar’ ook kleuren paletten gepresenteerd. Paletten waarbij vooral de nieuwe ‘kleur van het jaar’ goed tot zijn recht komt, maar ook met kleuren die in het komende jaar veel gebruikt zullen gaan worden.

Voor 2022 is het kleurenpallet gerelateerd aan de trend ‘De kracht van verbeelding’. Ieder palet heeft zijn eigen uitstraling en kleurgevoel, maar allen te samen passen deze ook weer perfect bij elkaar. Flexa Bright Skies komt volgend jaar in de volgende 4 kleurenpaletten: Studio, Workshop, Greenhouse en Salon. Kijk je even mee?

Jlife-Flexa-bright-skies-kleur-van-het-jaar-studio
Studio Palet
Jlife-Flexa-bright-skies-kleur-van-het-jaar-greenhouse
Greenhouse Palet
Jlife-Flexa-bright-skies-kleur-van-het-jaar-workshop
Workshop Palet
Jlife-Flexa-bright-skies-kleur-van-het-jaar-salon
Salon Palet

Ik moet zeggen dat ik eigenlijk best wel enthousiast ben over deze kleur. Ik houd van kleur, het is onderdeel van mijn werk, maar lang niet alles vind ik (persoonlijk mooi). Ook de kleuren van de afgelopen jaren waren niet per definitie mijn ding. Maar Bright Skies heeft mijn hart gewonnen. Zoals Flexa het zelf omschrijft: een frisse teug lucht. En ik moet zeggen dat deze kleur ook echt zo aanvoelt, althans voor mij. Wat vind jij van deze Flexa Bright Skies kleur voor 2022? Laat het hieronder weten, ik ben benieuwd!


Bron: Flexa/Akzonobel Flexa Kleurentrends 2022 – flexa.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *