jlife - pasteltinten in huis

Subtiele pasteltinten in huis

Zijn ze echt geweest uit de woonindustrie? Ik weet het niet. Eigenlijk zijn ze heel stiekem altijd wel aanwezig geweest, maar in 2022 gaan we ze steeds weer meer zien! Het hebben van pasteltinten in huis is weer helemaal hip!

Pasteltinten herken je aan hun zachte, rustige uitstraling. Eigenlijk zijn het volle kleuren waar veel wit aan wordt toegevoegd waardoor de kleur veel minder vel en intenst wordt. Het zijn tinten die we vaak associeren met de lente, voorjaar, rust en kleine kinderen en dieren. Kleuren met een schattig karakter.

Ook voor in het interieur zijn het interessante tinten om te gebruiken. Ze zijn goed te combineren met uitgesproken kleurenpaletten en geven deze juist vaak een leuke twist. Denk aan een stoer, industrieel interieur waarbij er sierkussens in pasteltinten op de bank worden gelegd. Een combinatie die je in eerste instantie niet zomaar zou kiezen, maar welke het interieur juist erg speels maakt!

Pasteltinten in 2022

Dit jaar zien we vooral een combinatie van de tinten pastelroze, mintgroen en pastelblauw met warme, zachte taupe tinten voorbij komen. Die taupe tint werkt als een soort balans kleur en maakt dat het geen ratjetoe wordt, maar juist een warm, samenhangend geheel. Deze kleuren zie je vooral veel gebruikt worden in accessoires en meubelen. Een subtiel gebruik van deze kleuren is waar het dit jaar om draait.

Wanneer je pasteltinten in huis wilt halen kun je dit ook erg mooi combineren met de andere trend die we nog steeds veel zien: de Teddy stof. Deze ongelooflijk knuffelbare stof is ook prachtig wanneer je deze kiest een pasteltint. Een zacht stofje dat ook nog eens een zachte pasteltint heeft, een perfecte combinatie toch?

Mocht je wat meer lef hebben voor je interieur, dan is een bank, fauteuil of je eetkamerstoelen in een pasteltint kiezen ook een geweldig idee! Door één item in een mooie pasteltint in huis te zetten haal je meteen deze stijlvolle trend in huis. Durf jij het aan?

Bronnen
Kopafbeelding: Behance.net
1. Vetsak 2. Laredoute 3. Rukminipatel 4. Thespaces 5. Thecottagemarket 6. Mysimplyspecial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *