jlife-schelpvormen-in-het-interieur

Schelpvormen, de schattigste woontrend van 2022!

Waar het jaren geleden allemaal minimalistisch moest zijn, zien we sinds 2 jaar dat de vollere, ronde vormen weer een terugkeer aan het maken zijn. Opvallend is dat dit jaar schelpvormen een opmars aan het maken zijn. Heb jij deze trend al gespot?

Nu hoor ik je denken; wat bedoel je met schelpvormen? Nou ik zal je proberen uit te leggen wat ik hiermee bedoel. Heb je ooit gezien hoe een kind een schelp tekent? Juist! Heel minimalistisch. Eigenlijk een reeks aan boogjes, in het midden hoog en deze lopen lager af naar de zijkanten. Hoe groter de schelp, hoe meer of grotere boogjes. Zie je het al voor je?

Goed, nu we weten wat de schelpvormen inhouden zul je ze waarschijnlijk herkennen in meubelen en accessoires. Het is namelijk een vorm die we vooral veel zien in zitmeubelen als fauteuils en eetkamerstoelen. Als accessoire zie je de schelp voornamelijk als sierkussen en vaas. Waarschijnlijk heb je, net als ik, je nooit gerealiseerd hoe leuk deze vorm eigenlijk is voor deze producten!

Het leuke is dat de trend van deze vorm heel mooi samen valt met de andere trends van 2022. Vooral de pastel tinten en de velvet stoffering doen het erg goed in combinatie met de schelpvormen. Niet gek natuurlijk! Het is een vorm die we associĆ«ren met kinderen en zeemeerminnen en dit maakt het erg schattig! Daarbij maakt de pasteltint deze vorm nog schattiger en zorgt de velvet stoffering voor een zachte en knuffelbare uitstraling. Zeg nou zelf, heb jij niet meteen zin om door zo’n schelpvormig stoeltje omarmt te worden?

Bronnen
Kopafbeelding: Westwing
1. Westwing 2. Tuk-tuk 3. Pinterest 4. Hellolovelyliving 5. Roseandgrey 6. Createcultivate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *