Scentchips vs. zent fragrances

Review | Scentchips vs. Zent Fragrances

Sinds mijn nieuwe kamer klaar is, kan ik geen genoeg krijgen van geurkaarsen! Ik vind het super fijn om een lekkere, fijne geur in mijn kamer te hebben. Dus inmiddels heb ik een behoorlijke verzameling. Maar de waxmelts die tegenwoordig inmens populair zijn, mogen natuurlijk niet ontbreken.

Nu kent iedereen waarschijnlijk het merk Scentchips wel. Naar mijn idee is dit het merk waardoor deze hype een beetje is begonnen. Maar zoals jullie misschien wel hebben gelezen is het nog niet zo lang geleden dan de Xenos een eigen geurlijn op de markt heeft gebracht. Dit is de Zent Fragrances lijn en hierbij kun je ook waxmelts krijgen! Ik had natuurlijk al een doosje vol met Scentchips in huis, maar ik heb laatst ook een doosje met waxmelts van Zent gescoord! Nu leek het mij wel een leuk idee om deze met elkaar te vergelijken. Let’s Go!

Scentchips vs. Zent Fragrances!

IMG_0857

Om het zo eerlijk mogelijk te maken heb ik als allereerste gekozen om van beide merken dezelfde geur te gaan proberen. Ik had dus al een tijdje de Scentchips in huis, en ik was er al snel over uit dat ‘ocean’ een van mijn favoriete geuren is. Nu heb ik toevallig, zonder er over na te denken van Zent precies dezelfde geur gekocht. Perfect!
IMG_0866IMG_0860

 

 

 

 

 

 

 

 

Het eerste wat opvalt is hoe deze waxmelts uit zien. De waxmelts van Scentchips hebben allemaal de vorm van een blaadje. Persoonlijk vind ik dit heel erg leuk. Het geeft een bepaalde uitstraling van rust en natuur.

De waxmelts van Zent zitten allemaal per stuk verpakt in een soort folie. Het voordeel hiervan is dat je ze dus per stuk kunt kopen. Bij Scentchips is dit niet zo. Daar moet je minimaal 8 stuks in één keer kopen. Een ander voordeel: je handen gaan niet helemaal naar de geuren ruiken als je even in de winkel hebt gesnuffeld. Toch ruik je de geur heel goed door de folie heen, dus dat vind ik echt goed. Maar deze zijn dus rond en je ziet een duidelijke verdeling van 4 puntjes. Deze kun je gemakkelijk breken. Verder zie je het logo van Zent op de waxmelt staan.
vergelijk
Maargoed, nu kon het testen beginnen. Ik begon met een stukje ‘ocean’ van Scentchips, welke gelukkig gemakkelijk te breken was! Ik had het kaarsje al onder staan voordat ik het stukje van de Scentchip erin deed. Wat mij opviel was dat deze eigenlijk meteen begon te smelten en dat vrijwel meteen de geur vrij kwam. Het is een fijne, subtiele geur die je goed ruikt, maar niet te aanwezig is. De geur blijft lang hangen en dat is fijn, ookal was het maar een klein stukje. Toen ik na ongeveer 20 minuten het kaarsje uit deed was ook de wax binnen 5 minuten weer hard genoeg om het eruit te halen. Super!
scent1 scent2

sent3

scent4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen was het natuurlijk de eer aan Zent. Ten eerste vind ik de verpakking super leuk en word ik vrolijk van de kleurtjes. Wel was het een beetje lastig om de folie van de waxmelt af te krijgen. Dit moet ik per se met een schaar doen. Wel was het makkelijk om het tabletje te breken. Ook toen ik deze geur ging proberen stond het kaarsje al onder de brander en ook dit stukje ‘ocean’ begon vrijwel meteen te smelten. Bij deze duurde het wel wat langer voordat de geur vrij kwam. Toen ik even goed aan deze geur rook, was er duidelijk verschil en as het helemaal niet dezelfde geur ‘ocean’ als van Scentchips. Ik vond deze wat fruitiger, maar na een tijdje vond ik deze geur toch minder aangenaam en was deze best wel aanwezig. Ook bij deze heb ik na ongeveer 20 minuten het kaarsje uit geblazen en was ook hier de wax snel hard.

zent1 zent2
Scentchips vs. zent fragrances

zent3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kortom, ik ben niet zo onder de indruk van deze Zent geur. Hoewel de waxmelts van Zent er mooi en verzorgd uit zien vind ik de geur iets te veel aanwezig. Misschien dat dit met andere geuren anders is.. Maar dit is absoluut niet mijn favoriet. Terwijl, welke geur ik ook koop, ik altijd tevreden ben geweest over de Scentchips geuren. Deze zijn fijn en subtiel.

Verder zijn er van Zent tot nu toe maar 14 verschillende geuren verkrijgbaar. Deze zijn allemaal per stuk verkrijgbaar en kosten €0,49. Ook kun je setjes van 6 waxmelts (wel dezelfde geur) krijgen voor €2,49.
Hier tegenover heeft Scentchips echt super veel geuren. Ik ga ze niet eens tellen, want er zijn 4 collecties met ieder super veel soorten. Online (en in sommige winkels) kun je zakjes met 6 waxmelts krijgen (€3,49) van dezelfde geur, maar anders moet je doosjes kopen. De kleinste is verkrijgbaar voor €3,95 en hierbij kun je dan 8 verschillende geuren kiezen. Dit vind ik echt een pluspunt voor Scentchips!

Zent waxmelts kun je alleen in de Xenos winkels kopen of via de webshop van Xenos. Terwijl Scentchips via de webshop van Scentchips verkijgbaar is en op veel andere plekken. Zoals sommige filialen van Etos, De Tuinen, Tuincentra en woonwinkels.

Kortom, Scentchips is voor mij (tot nu toe) de grote winnaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *