jlife - hoeden in het interieur

Inspirerend: hoeden in het interieur

Ik heb het al eens vaker gezegd, maar de trends in de modewereld en de interieurbranche volgen elkaar vaak in een rap tempo op. Als er een bepaalde kleur of stofsoort nu in de ‘mode’ is, dan duurt het niet lang en je zult ditzelfde terug gaan zien in het interieur.

Zo zie je dit jaar dat hoeden helemaal terug zijn van weggeweest. Nou is dit niet iets dat je qua vorm of materiaal terug zult gaan zien in het interieur.. Maar een mooie hoed gooi je natuurlijk niet gewoon in de kast wanneer je deze niet draagt. Het is een pronkstuk, en dat mag gezien worden toch?!

Borsalino, gaucho of de stohoed. Dat zijn de drie voornaamste stijlen die in de zomer van 2022 echt onmisbaar zijn. Ze doen een beetje denken aan een vintage achtige hoed met een hintje naar de cowboyhoed style. Persoonlijk vind ik de mooiste soort hoeden en vind ik dat je zo ook mooi ten toon kunt en mag stellen in je interieur.

Maar hoe ga je dat nu doen, het showen van jouw favoriete hoeden in het interieur? Ophangen is over het algemeen de mooiste manier om ze te laten zien. Zo blijft de hoed goed in model en neemt het niet te veel ruimte in. Maar bedenk ook vooral hoe je het wilt gaan doen. Hang je ze op ter decoratie? Of draag je ze ook geregeld?

Laat je ze graag zien als decoratiestuk? Dan kun je ze eigenlijk overal goed ophangen. Ook op plekken waar je er iets minder gemakkelijk bij kunt. Denk aan plekken als: boven het bed of bank, boven een dressoir of stijlvol in het trapgat. Hang ze stuk voor stuk op aan een mooie haak of aan een spijker en een touwtje.
Maar draag je geregeld jouw favoriete hoed? Dan is het handig om ze ergens op de hangen waar je er gemakkelijk en snel bij kunt. Denk aan de gang, de overloop of de slaapkamer. Maar dan wel op een plek binnen handbereik. Bijvoorbeeld naast de spiegel of kledingkast. Ook hierbij is het handig om er aan te denken dat je ze ook weer makkelijk moet kunnen pakken. Denk dus aan een kapstok, of aan een touwtje met daaraan een knijper. Zo pak je snel de juiste hoed die past bij jouw outfit.

Kortom, er zijn genoeg leuke, mooie en creatieve manieren om jouw favoriete hoeden een mooie plek te geven. Laat je inspireren en geeft jouw favoriete hoed(en) een mooie plek in het interieur!

Bronnen
Kopafbeelding: Pinterest
1. sfgirlbybay 2. Apartmenttherapy 3. Collectivegen 4. grillo-designs 5. Pinterest 6. TheNester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *