jlife - de grote barok spiegel

De grote barok spiegel, niet te missen!

Spiegels zijn al jaren een veel geziene accessoire in het interieur. Niet alleen handig om te zien of je haar nog goed zit, maar hij geeft de kamer ook een ‘open’ uitstraling. Spiegels zijn er in alle soorten, maten en kleuren, maar vooral een grote barok spiegel zien we veel de laatste tijd!

Zegt de term barok jou iets? Het is niet gek als dit volledig nieuw voor je is hoor! Barok refereert namelijk naar een kunststroming uit de 17e eeuw en herken je vooral door de vele decoratieve versieringen. Het woord barok betekend daarom ook wel ‘onregelmatig, overladen en grillig’. Je zag het in de 17e eeuw vooral veel in de architectuur, schilder en beeldhouwkunst, maar zie je tegenwoordig dus zo af en toe nog eens terugkomen in een hippe interieur trend. Zo ook de grote barok spiegel!

En met groot bedoelen we ook echt groot! Bijna wand vullend en zo groot dat hij niet meer op of boven een dressoir past. Hierdoor staat hij vaak los, leunend tegen de wand. Dit maakt zo’n grote spiegel eigenlijk een meubelstuk op zich! Maar hierdoor krijgt het interieur ook een erg mooie en open uitstraling. Een spiegel maakt voor het gevoel de ruimte groter, en hoe groter de spiegel hoe meer dit gevoel aanwezig zal zijn.

Een grote barok spiegel vind je in verschillende kleuren, maar de kleuren die we vooral veel zien zijn goud, zilver, zwart en wit. Prachtige basis tinten die in iedere interieur stijl passen. Door een tintje barok toe te voegen krijgt je interieur me teen een stijlvolle, klassieke en toch vintage uitstraling. Zelfs wanneer je een heel strak, modern of industrieel interieur hebt, deze prachtige spiegel past er perfect bij!

Plaats de grote barok spiegel achter je bank voor een mooi doorkijkje door het interieur. Of zet hem in een hoekje dat wat extra aandacht verdient. Juist om die ene mooie fauteuil nog mooier uit te laten komen. Heb je ruimte op de slaapkamer? Tegenover het bed geeft een fantastische, luxe uitstraling. Kortom, overal in huis is een stijlvolle plek voor deze trendy spiegel te vinden.

Wat vind jij van zo’n grote spiegel in het interieur?

Bronnen
Kopafbeelding: Twitter
1. Pinterest 2. Elle.es 3. Pinterest 4. Twitter 5. Thisivyhouse 6. Desiretoinspire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *