zwarte keukens

Inspiratie | Stijlvolle zwarte keukens

Waar voorheen vooral de kleur wit aan bod was in het interieur, zien we de laatste tijd steeds meer donkere en diepe kleuren tevoorschijn komen. Wit staat natuurlijk voor licht, schoon en fris. Maar donkere kleuren staan juist voor gezelligheid, luxe en een chique uitstraling. En juist daarom zijn zwarte keukens zo populair!

Misschien is een zwarte keuken niet meteen het eerste waar je aan denkt bij bijvoorbeeld het uitzoeken van een nieuwe keuken. Maar het kan echt ontzettend mooi zijn! Vooral in ruimten die wat groter zijn is een zwarte keuken een perfecte combinatie. Het laat de ruimte op die manier namelijk wat gezelliger en knusser aanvoelen. Het geeft de keuken meteen een soort ‘upgrade’.

Met een zwarte keuken kun je eindeloos combineren. Ga je voor een ‘all black’ look waarbij ook de muur en vloer zwart is? Of ga je alleen voor zwarte keukenkastjes met bijvoorbeeld een witte (of andere kleur) muur. En neem je dan zwarte handgrepen of juist koperen of gouden? Zwarte keukens zijn met zoveel andere kleuren en materialen te combineren dat je hier altijd je eigen twist aan kunt geven.

Wanneer je maar 1 kleur gebruikt zorgt dit voor een bepaalde rust. Maar geef er je eigen draai aan door wat leuke, opvallende details te gebruiken. Net een ander tegeltje achter het fornuis, die ene kekke koelkast of juist die opvallende afvalbak. Daarmee maak je de keuken helemaal af en echt van jou! Zo simpel kan het dus zijn!

Heb je nu nog steeds zoiets van, Janet ik weet het niet hoor… Een zwarte keuken is wel erg zwart.. Laat je dan gauw inspireren door deze prachtige beelden!

zwarte keukens zwarte keukens
zwarte keukens zwarte keukens
zwarte keukens zwarte keukens


Bronnen:
Kopafbeelding: Siematic
1. Modulnova 2. Stylizimoblog 3. Marie Claire Maison 4. Woodesigner 5. Life1nmotion 6.
*Dit artikel is in samenwerking met Brabantia*

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *