Jlife-Ribfluweel-poef

Woontrend | Ribfluweel is terug!

Dit jaar staat bomvol met woontrends die een nieuw leven ingeblazen hebben gekregen. Denk aan het gebruik van Webbing of juist de Teddy stof. Maar er is nog een stof dat echt niet overgeslagen mag worden dit najaar: Ribfluweel! Deze toffe stof is terug van weggeweest!

Ribfluweel, ook wel bekend als Corduroy bestaat al jaaaaaaren. Het is een geliefde stoffering in de meubelindustrie. Maar het is een stoffering die zich vooral veel voordoet wanneer deze in het trendbeeld past. Want net als met de teddy stof, is ook het ribfluweel het afgelopen jaar veel te zien in de fashion industrie.

Waarschijnlijk zal ook jouw Oma deze stoffering herkennen. In de vroegere tijden werden er namelijk al veel kledingstukken van deze stof gemaakt. Ribfluweel is namelijk erg sterk, voelt zacht aan en is gemakkelijk schoon te maken. Niet gek dus dat dit een geliefde stoffering is.

Tegenwoordig zie je ribfluweel ook weer terugkomen in broeken, blazers en jassen. Maar ook de meubelindustrie heeft deze trend weer opgepakt. Denk aan banken bekleed met het knuffelbare rib stofje, of fauteuils, eetkamerstoelen en natuurlijk gezellige kussentjes.

Deze ribstof herken je door de verticale ribbels met een kleine ‘vleug’. Door deze ribbels is de stof erg zacht en knuffelbaar. Heerlijk voor op een bank of stoel. Tegenwoordig is deze stof ook in allerlei kleuren te verkrijgen. Van zachte naturel tinten tot uitgesproken, felle kleurtjes. Maar er zijn ook verschillende typen ribfluweel verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een hele smalle, dunne rib, of juist een hele brede, grove rib. Er is echt voor ieder wat wils.

Ben je nog niet overtuigd van deze toffe stof? Laat je dan inspireren!


Bronnen:
Kopafbeelding: Pinterest
1. Pinterest 2. Car-Moebel 3. Home-Deco 4. HkLiving 5. Pinterest 6. PillowTalk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *