woonplant van september

Woonplant van September: Hangplanten

Wauw, er is alweer een maand voorbij! We zijn inmiddels aangekomen in September. De maand waarin de herfst officieel zal gaan beginnen.. Maar nu is het nog mooi weer, dus daar gaan we dan ook nog lekker van genieten! Maar zoals iedere maand is er ook deze maand een woonplant van de maand. Voor september zijn dit: Hangplanten!

Vervreemdend door hun vorm, verrassend door hun positie: hangplanten zijn ideaal om een kamer op spannende hoogte een extra dimensie te geven.

The sky is the limit 

Met groene en bloeiende hangplanten is het eenvoudig aparte effecten in perspectief te creëren in een ruimte. Ze zijn een verrassend element op hoogtes waar je niet zo snel groen verwacht. En dat sluit goed aan bij de huidige stijltrend van semitransparante materialen en planten met een ongebruikelijke uitstraling. Het groen biedt rust en laat tegelijk licht door. De vorm van de planten neigt vaak naar buitenaards. De bloemen zijn op het surrealistische af.

De bladdessins doen soms denken aan de Melkweg. Zo dragen bloeiende hangplanten bij aan het gevoel dat alles mogelijk is, ook binnen een heel andere wereld creëren. Speel met spiegels en gekleurde spots om de vibe van een groene sterrenwacht neer te zetten.

Materialen die hierbij horen mogen tot de verbeelding spreken. Denk aan opvallend glanzende potten, ingelegd met halfedelstenen of kristallen of hangers gemaakt van koorden of metaal met changeant finish die in het licht steeds van kleur verandert. Dat soort elementen past schitterend bij de kleuren van deze woonplanten van de maand, die variëren tussen alle tinten groen, met paars, rood en roze. Deze komen terug in de hangplanten én hun prachtige bloemen. Voor het meest indrukwekkende en onwerkelijke effect hang je verschillende bloeiende hangplanten bij elkaar, op diverse hoogten.

woonplant van september woonplant van september
woonplant van september woonplant van september
woonplant van september woonplant van september


Bronnen:
Bloemenbureau Holland & Mooiwatplantendoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *