witte geurende planten

Witte geurende planten voor maart

We zijn inmiddels alweer beland in Maart! De derde maand van het jaar, maar ook de maand waarin het lente gaat worden. Het wordt dus alweer langzamerhand zomer, en hoe kun je nu beter het lentegevoel in huis halen dan met planten?

Sinds dit jaar wordt er niet iedere maand meer 1 plant uitgeroepen tot woonplant van de maand, maar een plantengroep. Voor maart zijn dit de witte geurende planten. Gardenia, Stephanotis en Jasmijn zijn drie diepgroene woonplanten die naast prachtige witte bloemen nog veel meer te bieden hebben. Allemaal geuren ze heerlijk, de eerste is een zeer rijke bloeier en de andere twee wikkelen zich soepel om wat ze maar te pakken kunnen krijgen.

Deze planten worden ook wel als romantische bloeiers gezien. Ze hebben immers prachtige, witte bloemen en ruiken ook nog eens heerlijk! Wat wil je nog meer! Nu hebben alle drie de planten hun eigen goede, en wat mindere eigenschappen. Maar wat ze drie gemeen hebben is dat ze graag water lusten, maar liever niet zwemmen. Ook een zonnetje vinden ze erg fijn, maar ze vermijden liever een zonnesteek.

Deze planten passen thuis in ieder interieur. Of deze nu erg modern of juist landelijk is, het zorgt bij beide stijlen voor een mooi fris en zomerse look. Super leuk met een stoere bloempot in terracotta kleur of juist iets met leer!
Wat vind jij van deze woonplant van de maand?
woonplant1 woonplant2
woonplant5 woonplant6
woonplant7 woonplant8


Bronnen:
Bloemen bureau Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *