schaduwdoeken

Inspiratie | Vier de lente met schaduwdoeken

Dit artikel is een samenwerking met zonnedoeken.nl

Afgelopen week was het eindelijk weer eens mooi weer! Dat viel meteen te merken, iedereen was vrolijk en de mutsen en handschoenen konden thuis blijven. In de zon was het bijna ‘warm’ te noemen. Ik kan dan ook niet wachten tot het officieel weer lente is!

Sinds deze week is dan ook meteorologische lente al begonnen. Een goed moment om alvast inspiratie op te doen voor de aankomende lente en zomer. Want niets is fijner dan lekkere warme dagen en veel zon, toch?

Nu is het helaas zo, dat wanneer in Nederland de zon schijnt, je vaak snel verbrand. Nu zijn er natuurlijk veel oplossingen om toch van de zon te genieten en niet te verbranden. Nu kun je in de schaduw gaan zitten of een parasol opzetten. Maar in de schaduw wordt het vaak al snel koud, en niet iedereen heeft ruimte voor een parasol. Maar hier is iets voor uitgevonden.

Misschien was je al bekend met het fenomeen, maar een schaduwdoek is de trend van het moment! Eigenlijk is dit een groot stuk doek dat je op drie of vier punten vast kunt maken aan muren of bomen, ideaal! Want deze kun je eigenlijk overal ophangen en gemakkelijk meenemen. En niet te vergeten, het ziet er nog mooi uit ook! Zo kun je op zonnedoeken.nl heel veel verschillende soorten zonnedoeken kopen of zelfs op maat laten maken. Dit kun je doen met verschillende soorten doek. Bijvoorbeeld waterdoorlatend, voor als je er bijvoorbeeld planten onder hebt groeien. Of juist waterafstotend, zo heb je altijd een droge schaduwplek.

Kortom een schaduwdoek is een topproduct als het gaat om schaduw in de tuin. Want waar je misschien geen plaats hebt voor een parasol, kun je een schaduwdoek eigenlijk overal kwijt! Zolang er maar minimaal 3 palen, bomen of muren in de buurt zijn, kun je een prachtige schaduwplek creëren. Te krijgen van groot tot klein of op maat! Er is super veel mee mogelijk, en zeg nou zelf, ziet het er niet gaaf uit?
schaduwdoeken zonnedoek
Maar er zijn natuurlijk nog meer opties om van het fijne weer te genieten zonder vol in de zon te zitten. Zo kun je ook prachtige harmonicadoeken laten plaatsen in een pergola. Dit kun je zien als een licht doorlatend dak voor op de pergola. Deze is gemaakt van doek en kun je gemakkelijk open en dicht doen met een koord. Zo kun je gemakkelijk zelf bepalen waar je zon of schaduw wilt hebben. Niet alleen ontzettend handig, maar ook nog eens stijlvol!
zonnedoekEn wat dacht je van rolgordijnen voor buiten? Hoewel dit heel gek klinkt, bestaat het wel echt! Deze kun je gemakkelijk monteren aan bijvoorbeeld een balk van de pergola. Je kunt het rolgordijn naar beneden doen wanneer je last hebt van laagstaande zon of juist van inkijk. Ook deze kun je gemakkelijk bedienen door een koord, eigenlijk hetzelfde als binnenshuis!
schaduwdoekenWil je meer informatie over schaduwdoeken, harmonicadoeken of rolgordijnen voor buiten? Kijk dan op www.zonnedoeken.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *