luchtig linnen

Trend | Luchtig linnen

Deze keer geen kleur of bepaald soort product dat een trend gaat worden maar een materiaal dat de spotlight gaat pakken. De lente en zomer komen er aan, en dan gaat natuurlijk niemand in een trui lopen of onder een dik wollen plaid liggen. Nee het is tijd voor lekkere, luchtige materialen. Linnen is daar natuurlijk het perfecte materiaal voor. Luchtig linnen!

Nautische kleuren is al een trend, en linnen past daar perfect bij! Linnen is een materiaal dat al heel erg lang word gemaakt. Het word gemaakt van vlas en is dus een natuur product. Vroeger werd het vooral gebruikt voor kleding, maar tegenwoordig zie je het ook op allerlei manieren terug in het interieur.
Linnen geeft van zichzelf al een rustieke uitstraling aan je interieur. Het kenmerkt zich ook door snel te kreuken, maar dit maakt het juist uniek! Het is een luchtige stof en ademt dus goed en past hoort dan ook thuis in een interieur met een zomerse uitstraling. Jammer genoeg kan linnen ook erg snel verkleuren, en daarom wordt er vaak gekozen voor natuurlijke, zachte kleuren zoals wit, crème of taupe.

Linnen is nog een vrij nieuw materiaal in de interieurwereld, maar het is in opkomst! Want terwijl je ongeveer 5 jaar geleden nog geen volledig linnen dekbedovertrek kon kopen, zie je het nu best wel veel! Maar je kunt natuurlijk zelf ook creatief zijn met een stuk linnen.

luchtig linnenBron: guiaparadecorar

Linnen is een materiaal dat gezien mag worden, al zeg ik het zelf. Vooral na het zien van de afbeelding hierboven ben ik opnieuw verliefd geworden op linnen. Doordat het linnen dus gespannen is tussen delen van de deur zorgt het licht voor een prachtig kleurverloop. Het geeft je interieur een rustieke, landelijke maar natuurlijk uitstraling. Wanneer je het linnen op deze manier gebruikt zorgt het ervoor dat je geen inkijk meer hebt, maar toch kunt genieten van veel licht.

luchtig linnen
Bron: Cultiver

Maar vergeet vooral het beddengoed van linnen niet. Het ziet er niet alleen heel erg mooi uit, maar het is ook nog eens fijn! Linnen is namelijk een luchtige stof die juist perfect is voor de warme zomerdag. Het geeft je slaapkamer een gezellige en knusse uitstraling.

luchtig linnen
Bron: Pinterest

Linnen hoef je natuurlijk niet voor alleen maar bedlinnen of gordijnen te gebruiken. Ook als tafelkleed of tafelloper is het prachtig! Vooral wanneer je graag een mooi gedekte tafel in huis hebt of wanneer je een rustieke of landelijke sfeer wilt creëren. Eigenlijk heb je met alleen een linnen tafelkleed al een prachtige upgrade gegeven.


Bron: Remodelista

Maar voor de creatievelingen onder ons, je kunt ook een mooie lamp maken van een lap linnen.  Want zoals ik bij de eerste foto al vertelde laat linnen het licht heel erg mooi doorschijnen.


Bron: H&M

Maar toch, linnen gordijnen zijn prachtig! Jammer genoeg verkleurd linnen heel erg en snel! Maar ondanks dat, het ziet erg ontzettend mooi uit. Het geeft het interieur net dat sprankje extra karakter waar het soms om vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *