vlinderstoel

Inspiratie | Ode aan de geweldige Vlinderstoel

Het is een naam of term die waarschijnlijk iedereen wel eens heeft gehoord. De welbekende vlinderstoel. Eigenlijk een echte design klassieker, maar een model dat we de laatste tijd opvallend veel terug zien komen. Herken jij hem al?

Het is van oorsprong een ontwerp van een Antonio Bonet, (architect en stedenbouwkundige) Juan Kurchan (architect) en Jorge Ferrari Hardoy (architect), en draagt hierdoor ook vaak de naam: B.K.F. chair. Hun ontwerp was in de jaren 70 een echte musthave voor de design liefhebber en had toen al een prijskaartje waar je ‘u’ tegen zegt.

Maar tegenwoordig worden er veel replica’s gemaakt en zijn dan ook vaak een stuk betaalbaarder. Wat het natuurlijk voor iedereen leuk maakt om zo’n stoel in huis te halen! Het is een eenvoudig ontwerp maar wordt gesierd door zijn tijdloze en toch elegante uitstraling. Vaak is hij bekleed met leer, wat hem net weer wat stoerder maakt.

Hij past dan ook goed thuis in veel verschillende interieurstijlen. Of je nu een industrieel of landelijk interieur hebt, hij maakt een prachtig statement! De vlinderstoel is niet alleen een geweldige stoel om te zien, maar ik weet uit ‘betrouwbare bronnen’ (lees; ik vind zelf) dat hij ook nog eens verbazend goed zit!

Verkrijgbaar in vele kleuren en materialen. Maar wat dacht je van stoelen waarbij je kunt zien dat deze vlinderstoel de inspiratie is geweest? Er zijn de laatste tijd veel modellen op de markt die dezelfde vormen hebben als deze stoel, maar toch anders zijn. Eigenlijk ook een leuk alternatief toch?

Ben je nog niet overtuigd dat deze klassieker een topper is? Kijk dan snel naar deze beelden, deze zullen je vast en zeker anders doen denken over de vlinderstoel.

Vlinderstoel Vlinderstoel
vlinderstoel vlinderstoel
vlinderstoel vlinderstoel


Bronnen:
Kopafbeelding: planete-deco
1. Trendenser 2. Verketinterior 3. Sorsparis 4. Pinterest 5. Style-files 6. Turbulences-deco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *