Aloë

Nieuws | Aloë: woonplant van de maand augustus

Zet eens een stukje levende natuurhistorie op tafel met Aloë, de dinosaurus onder de woonplanten, die weer helemaal trendy is door zijn oer en stoer uitstraling. 

Gulden snede, puur natuur 
Een gestileerde rozet met bladeren die kunnen variëren van zilvergrijs tot diepgroen maakt Aloë tot een zeer karakteristieke woonplant die soms ook nog eens prachtige bloemen laat zien. De bladeren kunnen glad of gekarteld zijn en zijn opgebouwd volgens de gulden snede. Dat is eeuwenoude, raadselachtige wiskunde die zorgt voor een verdeling die het prettigst is om naar te kijken. Het maakt van Aloë een indrukwekkende persoonlijkheid in huis, met wortels in de prehistorie.

Groene symboliek 
De verstilde, krachtige uitstraling van Aloë maakt het een aanwinst voor de nieuwe woonstijl waarin levend groen binnenshuis steeds meer op een voetstuk wordt gezet. Aloë past in minituintje, maar ook in een groot binnentableau, kleurt goed bij levende, gedroogde en versteende natuur en heeft precies de organische en symbolische vormen die tot de verbeelding spreken en van je huiskamer een bijzondere oase kunnen maken. Aloë combineert in deze stijl het mooist met natuurlijke materialen zoals steen, keramiek en potten met natuurlijke vlekpatronen.

Aloë als luchtfilter 
Aloë is een goede luchtzuiveraar, volgens onderzoek van NASA. De plant haalt schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde uit de lucht, die vaak worden veroorzaakt door verf en chemische schoonmaakmiddelen. Omdat de woonplant ’s nachts zuurstof afgeeft en koolstofdioxide absorbeert, is het bovendien een prima slaapkamerplant voor een goede nachtrust.

Verzorging Aloë 

  • Aloë staat het liefst in de volle zon, donkerder dan lichte schaduw moet het niet worden.
  • Het is een zeer makkelijke plant: eens in de twee weken wat water geven volstaat.
  • Het enige waar Aloë echt niet tegen kan, is natte voeten. De kluit mag tussen gietbeurten door iets indrogen.
  • Aloë is een enthousiaste groeier die het liefst elke twee jaar een grotere pot wil hebben.

Robuuste sierplant 
Aloë komt oorspronkelijk uit Afrika en is op dat hele continent én op het Arabische schiereiland te vinden. Het is een familie van bloeiende vetplanten met meer dan vierhonderd soorten. In het wild kunnen ze heel groot worden en zich op de meest weerbarstige plaatsen handhaven, als het er maar droog en warm is

Aloë Aloë
Aloë  Aloë
Aloë Aloë


Bronnen: Mooiwatplantendoen.nl & Bloemenbureauholland

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *