the amsterdam city dining armchair

Nieuw | Riviera Maison The Amsterdam City Dining Armchair

Dit keer geen hele collectie van het mooie Riviera Maison, maar iets heel speciaals, iets unieks en iets wat voor dit merk helemaal nieuw is! Een eigen eetkamerstoel. The Amsterdam City Dining Armchair!

Met deze nieuwe Amsterdam City Dining Armchair heeft Rivièra Maison iets nieuws neergezet! Rivièra Maison heeft samengewerkt met design studio APE uit Amsterdam.
Dit jonge design bureau is gespecialiseerd in het ontwerpen van kwalitatief hoogwaardige, moderne designstoelen met de nieuwste technieken.

De opdracht voor APE bestond uit het ontwerpen van een nieuwe kunststof dining chair in de stijl van Rivièra Maison, een stoel die met de bekende designklassiekers kan concurreren. De Waverly Dining Armchair heeft als voorbeeld gediend, inclusief de zogenaamde diamond stitch, de wiebertjesstructuur die in de stof genaaid zit.

Het resultaat is een moderne kuipstoel van kunststof met een speciaal voor Rivièra Maison ontwikkelde oppervlaktebehandeling, waardoor een zachte ruit ontstaat. De heren van APE ontwikkelden een schaalmodel op de 3D printer. Deze moet helemaal kloppen want iedere millimeter luistert heel nauw bij een goed zitcomfort. Vervolgens werd de mal van de kuip gemaakt, zodat altijd een perfecte, constante kwaliteit geleverd kan worden. Het beukenhouten onderstel is op klassieke leest geschoeid en daar zit de kunststof kuip op gemonteerd. Dit zorgt voor een mooi contrast met elkaar. Het onderstel omhelst de kuip als het ware en geeft het strakke design een warme uitstraling.

De Amsterdam City Dining Armchair is één van de weinige meubels van Riviera Maison, die niet volledig met de hand is gemaakt. Dan zijn daar ook nog de nieuwe kleuren! Deze unieke eetkamerstoel is in vier prachtige kleuren verkrijgbaar; white, anthra, green en taupe.
In het voorjaar komen daar nog de kleuren blue, azur en silk. Laat u verrassen met dit prachtige nieuwe ontwerp, vanaf nu overal verkrijgbaar.

Vorig jaar April was ik op het hoofdkantoor van Riviera Maison, en daar stond deze mooierd al. Eerlijk, hij is echt heel erg mooi! De afwerking is (zoals alles van Riviera Maison) tiptop en hij zit ook nog eens goed! Het is een totaal andere stijl dan wat je normaliter van dit merk gewend bent, maar door zijn verfijnde details en kleurgebruik past hij juist weer zo goed bij alle collectie’s. Kortom, een echte musthave!

amsterdam city dining armchair amsterdam city dining armchair amsterdam city dining armchair


Bron: Riviera Maison

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *