GLÖDANDE collectie

Nieuw | de 5 nieuwe collecties van Ikea (deel 5)

Een aantal weken geleden was het welbekende persevent van Ikea. Hier werden niet één of twee nieuwe (limited) collecties gepresenteerd, maar vijf! Reden en informatie genoeg om maar liefst 5 nieuwe artikelen te schrijven over deze super leuke en zomerse collecties!

GLÖDANDE collectie

Vandaag is het de beurt aan de laatste, maar misschien wel meest kleurrijke collectie van Ikea. De GLÖDANDE collectie is net als de andere 4 collecties een limited edition. GLÖDANDE is samen met de Vlaamse fashiondesigner Walter Van Beirendonck ontworpen. Hij staat bekend om zijn altijd erg kleurrijke collecties die allemaal een eigen verhaal hebben, en soms met zelf bedachte figuren. Ditzelfde ze je ook terug in deze nieuwe limited collectie. Het is dan ook niet vreemd dat deze collectie een soort bijnaam heeft gekregen: fabelachtige limited collectie.

In de GLÖDANDE collectie vind je van alles wat, van vloerkleden tot dekbedden en servies tot opbergboxen. O en vergeet de speciale t-shirts niet! Walter Van Beirendonck bedacht voor deze collectie een soort denkbeeldige wereld waar alle artikelen uit de collectie in thuis horen. Deze wereld noemt hij Wondermooi. Wondermooi werd dan ook nog eens onderverdeeld in 4 kleinere categorieën.

Allereest de Kwade Tijger. In deze categorie vind je vooral producten met bekende tijgerstrepen die je terugvind op kussenslopen, vloerkleden en dekbedovertrekken. Volgens Walter kan de kwade tijger slechteriken op afstand houden, terwijl de producten lekker zacht zijn.
01_PH133410_b_IKEA_GLODANDE_KWADE_TIJGER_kussens 01_PH133411_c_IKEA_GLODANDE_KWADE_TIJGER_kussens 01_PH133417_a_IKEA_GLODANDE_KWADE_TIJGER_kussens

Op de volgende producten raak je echt niet ‘uitgekeken’, letterlijk. Want bijvoorbeeld het servies is voorzien van de duizend ogen van 1000G, volgens Walter houden deze altijd een oogje in het zeil 😉 Eerlijk gezegd vind het er vooral heel erg leuk, grappig en speels uitzien. Ook de kleurtjes zijn erg vrolijk!
02_PH133407_c_IKEA_GLODANDE_1000G_duizend_ogen 02_PH133418_b_IKEA_GLODANDE_1000G_duizend_ogen

En persoonlijk vind het volgende deel her leukste. Want hierbij zie je namelijk veertjes! Dekbedovertrekken en kussens helemaal bedrukt met vrolijke veren, hoe leuk is dat! Het idee van Walter hierachter is dat de veren het gevoel van ‘denkbeeldig kunnen vliegen’ moet versterken.
03_PH133420_a_IKEA_GLODANDE_VLIEGMACHIEN 03_PH134117_b_IKEA_GLODANDE_VLIEGMACHIEN

ROOD is de godin van de zon en de maan en de leider van Wondermooi. Haar mooie motief van ogen, zonnen en manen staat op de stoffen, maar ook op borden!
04_PH133416_b_IKEA_GLODANDE_zon_en_maan_van_ROOD 04_PH134188_c_IKEA_GLODANDE_zon_en_maan_van_ROOD

De schattige SPIEGEL is de kleinste van Wondermooi. Hij staat op de GLÖDANDE cadeauverpakkingen en op de doos met deksel. De papieren opbergdoos is eenvoudig in te klappen. Omdat Walter Van Beirendonck modeontwerper is, zijn er van alle fabelfiguren uit de GLÖDANDE limited collectie ook grijze T-shirts verkrijgbaar.
05_PH133408_c 05_PH134118_a 05_PH134122_b

Deze limited GLÖDANDE collectie is vanaf juni!

Lees hier deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4 van de 5 nieuwe collecties van Ikea


Bron: Ikea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *