Kerstspecial van de kerstshow in Eurofleur 2016

Vandaag, precies een week geleden was het zover! Ik ging voor het eerst naar de grootste kerstshow van Nederland in Eurofleur in Leusden. En ik vraag me echt af waarom ik daar nooit eerder ben geweest als kerstfreak 😉

Samen met mijn schoonzus (die ook gek is op kerst) ging ik dan naar Eurofleur in Leusden. Na bijna 2 uur in de auto en een aantal keer verkeerd rijden kwamen we dan eindelijk aan. En onze mond viel meteen open, want dit tuincentrum heeft gewoon een roltrap, iets wat we hier in het hoge noorden nog nooit hadden gezien. Maar goed, genoeg over het feit dat Eurofleur zo groot is, dat weten waarschijnlijk heel veel van jullie wel. Maar de kerstshow was werkelijk geweldig!

Eigenlijk is iedere kerstshow ingedeeld in verschillende ruimtes met ieder een eigen thema. Zo ook bij deze kerstshow. Toen we de eerste ruimte binnen kwamen waren we natuurlijk meteen verliefd op al het leuks om ons heen.. De eerste ruimte had als thema; ‘Witte kerst’. Veel accessoires waren wit, of besneeuwd. Dit werd gecombineerd met veel hout, zilver en dierenfiguren.
een-witte-kerst
In precies dezelfde ruimte als het thema ‘witte kerst’ was ook de ‘stoere kerst’ te vinden. Een thema dat zich vooral kenmerkt door heel erg veel hout in combinatie met goud, koper en heel veel bruintinten. Maar natuurlijk ook met erg veel dierenfiguren en glitters.
een-stoere-kerst

Na de eerste ruimte waren we natuurlijk al helemaal in de ultieme kerststemming! Maar ook de tweede ruimte was geweldig! In deze ruimte was een klein stukje van de ‘herfst achtige’ kerst te vinden. Vol met herfstkleuren en natuurlijk veel paddestoelen en eekhoorns. Maar ook alles wat te maken met kerstverlichting was hier te vinden.

Maar als klapper op de vuurpijl was hier ook het thema ‘de traditionele kerst’ te vinden. De kerstsfeer die natuurlijk iedereen kent. Het thema van rood en wit, de kleuren van de echte kerst zuurstokjes en heel veel kerstmannen! Toch altijd één van mijn persoonlijke favorieten. Ik denk ook dat dit één van de thema’s is die ieder jaar terug komt. Want ook hier zag ik de kleine rode autootjes met kerstbomen weer, die ik vorig jaar ook al had gespot.

kerstshow-in-eurofleur

Na deze ruimte kwam je bij het tijdelijke ‘kerst café’ waar we samen ook nog wat hebben gedronken en gegeten. De ruimte die hierna kwam was naar onze mening een beetje vreemd.. De kerstsfeer was hier iets minder… Maar hier was dan ook voornamelijk spul te vinden om bijvoorbeeld je eigen kerststukje te maken, en natuurlijk de herkenbare kerstdorpjes! (wel een heeeel groot dorp als je het mij vraagt). En om de een of andere reden hadden wij het gevoel dat dit het dan was.. Tot dat we ons omdraaiden naar de volgende ruimte.. toen ging er al helemaal een wereld voor ons open, want WAUW wat was die ruimte mooi!

Deze ruimte was als het ware ingedeeld in drie delen. In het midden was de grootste ruimte en die was gebouwd als een soort middeleeuws dorpsplein. Maar bij binnenkomst van de ruimte was er eerst aan linkerkant alles wat je ook maar kunt bedenken aan standaard kerstversiering. Van de mooist gekleurde pieken tot dozen vol met prachtige ballen en mooie slingers. En aan de rechterkant was er een soort deel 2 dan de traditionele kerst sfeer. Veel rood met wit met vooral veel dieren, treintjes en kerstmannen.

traditionele-kerst2

Hierna hebben zijn we de hele rechter kant van de hal langs gegaan. Hier kwam je meteen aan in een soort ‘pastel kleurige’ wereld. Een prachtige en heerlijke kerstsfeer met de mooiste en liefste kleurtjes. Gecombineerd met veel glitter en schattige engeltjes.

kerstshow in Eurofleurkerstshow in Eurofleur

En als je al dacht dat de pastel kleuren prachtig zijn voor deze kerst.. Dan heb je het thema ‘chic Christmas’ nog niet gezien. Voor dit thema is eigenlijk maar 1 woord nodig: wauw! Diepe, donkere en vooral warme kleuren en heel veel bling bling! Een echt typisch kerstthema.

kerstshow in Eurofleur

Naast deze (best wel) herkenbare kerstthema’s was er ook een thema dat eigenlijk sinds dit jaar echt populair aan het worden is. Op deze prachtige kerstshow in Eurofleur was namelijk ook het thema de ‘robuuste kerst’ te zien. Ook wel een beetje beestachtig… of misschien doet het je meer denken aan de tijd van hippies of indianen… Een thema dat zich vooral kenmerkt door het gebruik van stoere en ruige dieren. Denk aan elanden, roofvogels, buffels en noem maar op. Bij dit thema zie je vooral veel robuust hout, dierenhuiden, dierenkoppen/schedels en noem maar op. En vergeet vooral de kleuren donkerrood, donkergroen en koper niet. De perfecte combo bij dit thema

kerstshow in Eurofleur

Maar tegenover dit hele stoere/robuuste thema zijn er ook de hele klassieke en bijna sierlijke thema’s. Zo was er ook een thema dat vooral er wit is, maar ook erg veel met kristallen, glas en glitters. Het deed mij bijna een beetje denken aan dingen als het zwanenmeer. Veel mooie kristallen (lees: ijskristallen 😉 ) en engeltjes, en stiekem ook her en der een elfje? Een beetje een thema dat perfect thuis zou horen in een kerstachtig kasteel.. oordeel zelf.

kerstshow in Eurofleur

Maar dan de ruimten die de meeste indruk op mij hebben gemaakt. Het middelste deel. Dit was zo gemaakt dat je het gevoel had dat je op een soort middeleeuws dorpsplein liep. Met in het midden grote tafels die helemaal waren aangekleed in de mooiste kerstsferen. In deze twee ruimten waren eigenlijk 4 sferen te herkennen: een koele maar stoere kerst met veel hout gecombineerd met groen en blauwtinten. Een chic thema met veel kerstrood en goud. Maar ook twee kleinere thema’s met alleen koper of goud als hoofdkleur. Kortom: indrukwekkend:

kerstshow in Eurofleurkerstshow in Eurofleurkerstshow in Eurofleurkerstshow in EurofleurZo en dan na deze gigantische dosis aan kerstinspiratie kan ik wel zeggen dat ik me nog in heb gehouden.. want ik heb vorige week bijna 400 foto’s gemaakt! Ik was echt in de zevende hemel toen ik bij de kerstshow van Eurofleur rond liep. Het liefst was ik daar blijven slapen, maar zo werkt het natuurlijk niet…

Ik heb in ieder geval volop genoten van al het kerstachtig moois en ik ga er dan ook zeker weer heen volgend jaar! Er zijn ontzettend veel prachtige thema’s te zien en verschikkelijk veel mooie producten te koop. Ik voelde me (als echte chrismaholic) als een kind in een snoepwinkel. En ik raad dan ook iedereen, die ook maar een beetje van kerst houdt, om hier zeker eens langs te gaan. Het is een echte aanrader!

Have a merry christmas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *