Jlife - de witte kerstboom

Kerst Inspiratie | De witte kerstboom

Het aftellen is begonnen! De kerstdagen komen steeds dichterbij, de winkels liggen steeds voller en her en der heb ik al een aantal kerstbomen bij huizen binnen zien staan. Heb jij de boom al staan? Of en je nog op zoek naar inspiratie? Dan is deze post voor jou! Laat je inspireren voor de witte kerstboom.

En hiermee bedoel ik niet letterlijk een witte boom, maar vooral witte decoratie voor in de boom. Want wit is namelijk de kleur die je dit jaar erg veel ziet voor de kerst! Natuurlijk hopen we allemaal op een echte ‘witte kerst’ met een goede laag sneeuw, maar dit gevoel binnen creëren is ook wel heel fijn!

Dit sneeuwachtige gevoel kun je natuurlijk heel goed in huis halen met een witte kerstboom door deze te versieren met verschillende decoratie in elegante wit tinten. Het groene van de boom zorgt er namelijk voor dat de kleur wit erg mooi uit komt. Ook geeft het een stijlvolle uitstraling, het is bijna chique te noemen!

Wit doet nauurlijk denken aan sneeuw en dit precies wat we willen voor de kerstdagen! Hang je boom vol met verschillende ballen in witte tinten. Gebruik ook vooral kerstverlichting met een wat wittere tint, dit geeft de boom in het geheel een wat ‘koelere’ uitstraling.

Ook witte boa’s doen het goed dit najaar. Maar vergeet ook vooral strikken, veren en kralen niet. Deze passen erg goed bij de witte kerstboom en het elegante gevoel dat deze geeft. Ijspegels voor in een boom als deze zijn ook zeker een goed idee!

Houd je toch van een beetje extra kleur? Wissel het wit dan af met goud of zilver. Dit geeft een nog luxere uitstraling en geeft een mooie afwisseling in textuur. Ook kleuren als blauw doen het erg goed bij de witte kerstboom. Blauw heeft immers ook een wat ‘koelere’ ondertoon en komt samen met wit erg goed tot zijn recht. Daarbij doet de kleur blauw vaak aan ijs denken. Laat dat nu een goede combinatie zijn met sneeuwwit 😉

Na het versieren an de boom nog niet compleet? Leg dan mooie pakjes onder de boom in een mooi wit inpakpapier. Hang kransen op met ook witte kerstdecoratie of leg mooie kerststukken op tafel met sneeuwtakken en witte kaarsen. Zo heb je in een handomdraai een prachtige witte kerst, zelfs zonder echte sneeuw!


Bronnen
Kopafbeelding: Craftberrybush
1. Aehomestylelife 2. Modern-glam 3. Buzzfeed 4. Cuckoo4design 5. Backdropoutlet 6. Pinterest


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *