UPDATE | J’life goes Cologne!

Ongeveer twee weken geleden was het eindelijk zover. Met school naar Keulen! Het is een uitje dat altijd in het laatste jaar van de opleiding word gehouden. Ik weet nog dat ik aan de opleiding begon, en mij toen al verheugde op het uitstapje naar Keulen, en op 20 januari was het dus eindelijk zover!

Het is dus alweer twee weken geleden, maar door alle drukte kwam een update voor jullie er maar niet van, maar nu is hij er dan eindelijk! Het was echt geweldig, ondanks de enorm pijnlijke voeten heb ik er ontzettend van genoten. Daarom hier mijn verhaal:

Dag 1: 20 januari 2016

Al vroeg ging voor mij de wekker, namelijk om half 7. Gelukkig kon ik bij mijn vriend slapen, die in Groningen woont, want als ik vanaf thuis naar het station in Groningen had gemoeten had ik nog veel eerder op moeten staan. Om kwart voor 8 ben ik toen de auto in gestapt en heeft mijn vriendjelief mij afgezet op het station in Groningen. Snel een grote kop thee gescoord op het station en toen in de trein gestapt. Eerst de trein van Groningen naar Zwolle, hier overstappen naar Arnhem, en vanaf hier in de Internationale trein (ICE) op naar Keulen. En rond twee uur kwamen wij dan aan op een gigantisch station.

Vanaf hier gingen wij meteen naar de ‘Dom’. Een gigantische kathedraal die werkelijk prachtig is. Ik vraag mij nog altijd af hoe mensen in die tijd de Dom hebben gebouwd.. er waren immers nog geen hijskranen in die tijd.. maar goed. Hier hebben wij ook een kaarsje gebrand, op hoop van goede afloop en veel gezelligheid!IMG_0928IMG_0930IMG_0949
Hierna gingen wij naar het hostel waar we deze drie dagen zouden verblijven. Een leuk, gezellig hostel met niet al te veel luxe. Het was prima. Jammer genoeg kwam ik er al snel achter dat het bed niet geweldig was, dus goede slaap zou er niet van gaan komen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Dan maar moe aan het einde toch?

Toen we eenmaal gesetteld waren gingen wij met z’n allen naar de Passages. Dit zijn als het ware kleine ateliertjes die verspreid door de stad te vinden zijn. Hier zitten vaak beginnende ontwerpers of kunstenaars die hier hun werk presenteren voor publiek.. Jammer genoeg waren er niet veel open en hebben we kilometers gelopen zonder ook daadwerkelijk iets speciaals te zien. Maar, de stad is wel prachtig!
Hierna gingen we uiteraard lekker pizza eten, waarna je mij bijna kon rollen… Het toetje werd trouwens geserveerd op een plaat leisteen, super gaaf idee toch!
IMG_0977
Dag 2: 21 Januari 2016
Dag twee was de dag waarvoor de naar Keulen waren afgereisd. Het bezoek aan de Internationale Meubel Beurs, ook wel: IMM. We moesten daarom ook om 10 uur klaar staan, en vervolgens vertrokken richting de Beurs. En toen wij binnen kwamen viel echt mijn mond open van hoe groot het allemaal was. Ik ben natuurlijk wel op de woonbeurs in Amsterdam geweest, maar dit is echt hele andere koek! Niet te vergelijken. Alle grote merken die je je kunt bedenken waren aanwezig. Het was echt super groot. 11 hallen waarvan er een aantal ook nog verschillende verdiepingen hadden. WAUW. Super veel mooie, leuke en nieuwe dingen gezien, maar ook erg veel dingen gemist. Er was simpelweg te weinig tijd om alles te kunnen zien. Maar op den duur had ik zulke pijnlijke voeten dat de lol er ook een beetje af begon te raken… Hier een paar mooie shots:
IMM
Na het bezoek aan de beurs gingen we rechtstreeks door naar het museum midden in de stad. Dit was het MAK. Hier zijn allemaal designklassiekers te zien. Bijvoorbeeld de echte, eerste stoelen van Charles & Ray Eames of Rietveld. Eigenlijk de stoelen die iedereen kent. Hier zijn we niet zo lang geweest, want groot was deze afdeling van het museum helemaal niet..

Maar… Na het museum waren we ‘vrij!’. En wat kun je nu beter doen als je vrij bent dan shoppen! Dat heb ik dan ook volop gedaan. Voordat ik naar Keulen ging had ik al uitgezocht dat er een Primark in Keulen zat, en waar ik deze kon vinden. Hier ben ik dan ook meteen naar toe gegaan. En terwijl het eigenlijk altijd goedkoop is bij de Primark was zelfs daar SALE! Blijer dan dit kon ik bijna niet worden natuurlijk. Jullie weten vast wel hoe groot de tassen van de Primark zijn.. ik kwam met 2,5 tas vol weer de winkel uit, dus dan kun je raden hoeveel ik mee heb genomen. Ook ben ik langs de DM geweest. Eigenlijk een soort Kruidvat, maar dan vele malen goedkoper. Ook hier heb ik even lekker geshopt. Ook heb ik de Kiko bewonderd en binnen gekeken bij een H&M winkel die alleen maar make-up en lingerie verkocht, totaal iets anders dan we in Nederland kennen. Hierna waren mijn voeten helemaal kapot. Dus ben ik terug gegaan naar het Hostel en heb ik ondanks dat het bed verschrikkelijk was, lekker geslapen.

Even vraagje tussendoor, zouden jullie een shoplog van mijn aankopen in Keulen willen zien?

Dag 3: 22 Januari 2016.
Alweer de laatste dag van het tripje is aangebroken. Vandaag moesten we om 11 uur klaar staan, maar moest ook de kamer zijn opgeruimd, het bed afgehaald, en de koffers in gepakt zijn. Dit laatste was een behoorlijke klus na alles wat ik had gekocht bij de Primark, maar het is gelukt!
Gelukkig konden we de koffers nog in het hostel laten staan, want we gingen namelijk nog naar het museum. Hierbij konden we kiezen tussen twee verschillende musea. Een museum met moderne kunst en een museum met oudere kunst. Persoonlijk vind ik de oudere kunst inspirerender dus daar heb ik dan ook voor gekozen. Het was een prachtig museum met mooie werken. Foto? Natuurlijk!
20160122_104240 20160122_104538
Hierna hadden we nog heel even om zelf rond te wandelen door de stad voordat we onze koffers weer op gingen halen en de trein in zouden gaan. Dit vond ik het goede moment om een souveniertje te scoren. Maar eerlijk gezegd kon ik niet echt iets leuks vinden. Wel heb ik een munt gemaakt. Misschien ken je die automaten wel waar je een 1 euro en 5 eurocent in moet doen, daarna aan een slinger draaien en dan wordt je 5 cent geplet en krijgt deze een mooie bedrukking. Deze automaat kwam ik daar dus ook tegen en ik kon het niet laten! Ik doe dit namelijk altijd als ik er ergens nieuw ben.
IMG_1116 IMG_1117
Maar toen was het tijd om te vertrekken. Weer in de trein op naar Arnhem, toen naar Zwolle en van Zwolle weer naar Groningen. Ik was echt helemaal gesloopt toen ik thuis kwam. Ik ben op de bank geploft en ben er het hele weekend niet vanaf gekomen. Mijn voeten deden mijn en ik had veel slaap in te halen.
Kortom het was super! Ik zou volgend jaar zo weer gaan, maar dan wel een aantal dagen langer voor de beurs, want 1 is echt te kort.

Keulen, tot snel!


Lieve Lieve lezers,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie echt persoonlijk een berichtje heb gemeld. Maar toch wil ik dit even aan jullie vertellen. Op het moment dat dit bericht online komt, zit ik in de trein. In de trein richting Keulen!

Ja, vandaag ga ik met school naar Keulen! Hoe super vet is dat! Ik ga in Keulen naar veel verschillende dingen toe. Zo ga ik de Dom bezoeken, ga ik de stad bekijken, bezoek ik passages en ga ik naar de internationale meubelbeurs: IMM! Ik heb hier al de drie jaar van mijn opleiding naar uit gekeken, en nu is het dan zover!

Maar ondanks dat ik hier ontzettend veel zin in heb, en ik geen idee heb of ik de aankomende drie dagen over wi-fi ga beschikken, ga ik jullie vertellen dat het waarschijnlijk tot zaterdag stil zal zijn op mijn blog.. Dit vind ik super jammer, maar IMM zal ook een gigantisch mooie ervaring zijn!
Ik ga wel proberen om veel foto’s te maken, en deze zo af en toe op social media plaatsen, als dit lukt tenminste!

Tot zaterdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *