Gastblog | 4 woonkamer ideeën

De woonkamer is net als de keuken het hart van je huis. Niet gek dus dat je daar iets moois van wilt maken. Echter zijn ideeën en inspiratie om in te richten vaak moeilijk te vinden. Daarom proberen we je verder te helpen met deze blog met 4 woonkamer ideeën.  We delen enkele inspiratievolle foto’s en geven tips, zodat je na het lezen boordevol ideeën zit!

woonkamer ideeën

1. Verdeel de ruimte in tweeën

Als je geen eigen plekje hebt voor jezelf is dit een interessante optie. Je kinderen willen bijvoorbeeld als ze wat ouder zijn hun eigen ding doen, maar toch wil je samen als gezin tijd doorbrengen en gezellige momenten beleven. Twee woonkamers in één maken kan dan een goede oplossing zijn. Zet een bank zo neer dat je een natuurlijke scheiding krijgt en maak gebruik van vloerkleden om eigen plekjes te creëren, zoals een leeshoek. Dit betekent dat iedereen zijn eigen ding kan doen in de woonkamer en je toch samen bij elkaar bent.

woonkamer ideeën
2. Gebruik planten

Planten hebben in huis een positief effect op het welzijn van mensen, dit is wetenschappelijk bewezen. Bovendien helpen ze de lucht te verversen en schoon te houden. Je haalt niet écht de natuur in huis, maar zo voelt het wel aan. Het is rustgevend en heel wat comfortabeler leven zo tussen de mooie planten.

woonkamer ideeën
3. Maak een fotolijsten/tekstborden wand

Hang allerlei lijstjes aan de wand met foto’s van je geliefden of leuke herinneringen. Je kunt ook fotolijsten groeperen op een side table zodat je een mooi geheel krijgt. Verschillende maten en materialen maken het speels. Dit is ook een leuk idee in plaats van een schilderij.

woonkamer ideeën

4. Koop een grote wandklok

Wat een mooie blikvanger, waar heb je die klok gekocht? Is een vraag die je vaker gaat horen als je een grote wandklok aan de muur hebt hangen. Het valt op en word door het merendeel van de mensen als bijzonder, chique en mooi ervaren. Ze zijn erg populair en dat is ook niet zo gek. Zeker op een lege muur zonder enige vorm van andere decoratie eromheen, ziet het er prachtig uit.


Gastblog | 4 woonkamer ideeën is geschreven door Roy Cuijpers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *