Designklassiers als eetkamerstoel

Zijn jou die vreemde stoelen die je overal ziet ook al opgevallen? Velen zullen de namen misschien herkennen, of je leest ze juist voor het eerst. Maar oude designklassiekers (of replica’s hiervan) gebruiken als eetkamerstoelen is echt een trend!

De designklassiekers zijn dus helemaal terug van weggeweest. Maar er worden op het moment ook ontzettend veel replica’s gemaakt. Het voordeel hiervan is dat deze stoelen dus veel betaalbaarder zijn dan de echte designklassiekers. Hierdoor is het voor veel mensen toegankelijk. Zelf vind ik deze trend super leuk, want de echte designklassiekers vind ik prachtig. Ook voor mij geldt dat ik echte niet kan betalen, maar de replica’s wel. Dus wie weet ga ik binnenkort overstag om er zelf een aantal eetkamerstoelen aan te schaffen.

Misschien zeggen de namen Charles & Ray Eames, Verner Panton, of Fritz Hansen je niets, maar dit zijn wel de ontwerpers van de vorige eeuw als het gaat om stoelen. Charles & Ray Eames ontwierpen de DAW, DAR, DSW en DSR Chairs. Verner Panton ontwierp de Panton chair en Fritz Hansen kwam met de ‘Ant en Butterfly chair‘, maar er zijn er natuurlijk veel meer! En terwijl deze vroeger maar in een aantal kleuren te krijgen waren, kun je ze nu in bijna alle kleuren die je maar kunt bedenken krijgen.
Maar mocht je nu niet weten wat deze namen betekenen, kijk dan even op google. En misschien herken je ze wel in de volgende inspirerende beelden.
O trouwens, mocht je nu zelf denken van goh, ik wil er ook zo een: kijk dan even hier voor super leuke eetkamerstoelen
design2Charles & Ray Eamesdesign4design5design6design7Designklassiekers


Bronnen:
1. Welke 2. Style-files 3. ww-interieursyling 4. Decor8blog 5. Apenthus 6. Pinterest 7. Archdaily 8. Tumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *