Hyacint

December = Hyacint

Het is alweer december. Dat betekend dat het de laatste maand van het jaar is, en we dus alweer bijna in 2016 zitten. Wat gaat de tijd toch ontzettend snel.

Maar een nieuwe maand, betekend ook een nieuwe woonplant van de maand. Deze keer is het de Hyacint. Een van de woonplanten die ik zelf erg mooi vind. Dus ik ben hier ontzettend blij mee.

De wetenschappelijke naam voor de hyacint is Hyacinthus. Deze naam heeft een verhaal. Hyacinthus komt van het Griekse Hyakinthos, een mythologische figuur. Hyakinthos was een mooie jongen die door Apollo werd bemind en per ongeluk werd gedood. Uit het op de aarde stromende bloed deed Apollo een bloem ontspruiten, de Hyakinthos.

Niet alleen de naam is bijzonder. Maar de hyacint is na de Tulp de meest geteelde plant van Nederland. Dat wist je niet he! De meest voorkomende kleuren voor een hyacint zijn wit, roze en blauw. Maar er zijn genoeg andere kleuren te krijgen, bijvoorbeeld lila, rood of geel. Voor iedereen een favoriet dus. Wat ook bijzonder is, is de Multiflora. Dit is een bol waar twee bloemstelen uit groeien, eigenlijk een soort tweeling!

Maar waar moet je op letten als je een hyacint aanschaft?
– Hij staat het liefst op een koele plek
– Zorg dat de potgrond niet uitdroogt, dus geef hem geregeld water
– Wanneer er schimmel op de potgrond of bol komt, dan heeft hij teveel water gehad
– En zorg dat hij niet in een te krappe pot zit

Het is dus een handig, en gemakkelijk woonplantje die er ook nog eens heel erg leuk uit ziet. Een mooie woonplant voor december al zeg ik het zelf!End

 


Bron:
Bloemenbureauholland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *