Gastblog | De akoestiek van de woonkamer

Dit artikel is een samenwerking met Akoesta

Het wordt over het algemeen als onprettig ervaren wanneer de akoestiek van de leefruimte niet goed is. Ieder geluid dat nagalmt, gesprekken die niet te volgen zijn en holle geluidseffecten halen onnodige irritaties naar boven. Een slechte akoestiek, in bijvoorbeeld de woonkamer, kan ervoor zorgen dat het hart van het huis, in het slechtste scenario, als onleefbaar wordt gezien. Terwijl de akoestiek op een simpele manier verbeterd kan worden en de woonkamer weer een fijne leefruimte wordt.

Een goede akoestiek is van groot belang
De juiste akoestiek in huis hebben is erg belangrijk. De correcte akoestiek zorgt namelijk voor een fijne en comfortabele leefomgeving. Gladde materialen en egale oppervlaktes zijn twee zaken die fijn zijn voor het oog, maar voor en verslechterde akoestiek kunnen zorgen. Holle geluidseffecten en nagalmende geluiden vallen onder de slechte akoestiek, en dat kan ervoor zorgen dat leefbaarheid van de ruimte als onprettig wordt ervaren. De akoestiek bepaalt naast een aantal andere zaken, immers de leefbaarheid van de woonkamer.

akoestiek van de woonkamerFijn aangekleed interieur, fijnere akoestiek
De keuze voor een stoel of bank met stoffen bekleding in combinatie met grote schilderijen, kan al het verschil maken in de akoestiek van uw woonkamer. De weerkaatsing van geluid wordt verminderd, en daardoor de galm verkleind. Ook kan de optie voor een dik vloerkleed de oplossing bieden voor de slechte akoestiek in uw leefruimte. Het vloerkleed of tapijt maakt dat voetstappen minder hard door het huis klinken. Naast deze twee methoden, biedt stevige raambekleding ook een oplossing voor een betere akoestiek. Denk hierbij aan gordijnen met dubbele lagen, zware gordijnen of een combinatie van gordijnen met blinds of rolgordijnen.

Verdeel de leefruimte
De woonkamer verdelen in verschillende ruimtes kan ook een mogelijkheid zijn om de akoestiek van de ruimte te verbeteren. Het plaatsen van wandpanelen en scheidingswanden bieden de mogelijkheid om de leefruimte te verdelen in verschillende gedeeltes. Wanneer je liever geen meubels van stof in huis hebt, of je je eikenhout laminaat wil behouden maar wel de akoestiek van je woonkamer wil verbeteren is er nog een oplossing. Isolerende plafondplaten verminderen het geluid met 80%, waardoor de akoestiek wordt verbeterd.

Ga voor een betere akoestiek samen met Akoesta
Een van de vele methoden om de akoestiek in je woonkamer of kantoor te verbeteren is door het plaatsen van akoestische wandpanelen. Akoesta is een creatief bureau dat onder andere gespecialiseerd is in akoestiek in leefruimtes. De akoestiek in bestaande ruimtes wordt door Akoesta verbeterd door het plaatsen van oplossingen die een communicatieve kracht bevatten. Akoesta biedt naast wandpanelen ook kasten met akoestische fronten, scheidingswanden en geluiddempende plafonds. De oplossingen van Akoesta zijn comfortabel, visueel, slim & snel. Interesse gekregen in een betere akoestiek? Ga voor meer akoestische informatie naar www.akoesta.com en neem een kijkje bij de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *