Indiaanse sferen

Woontrend | Indiaanse Sferen

De modetrends en de woontrends gaan al jaren bijna gelijk op! Wanneer er een nieuwe trend zich ontwikkeld in modeland duurt het niet lang voordat we dit terug gaan zien in de interieurwereld. Dat geldt dan ook zeker voor deze trend. Welkom in de Indiaanse sferen!

Een aantal maanden geleden schreef ik al een artikel over de (destijds) nieuwe collectie van Mango: Tribal Spirit. In deze collectie was deze trend al heel erg duidelijk te zien. Want wat de interieur en modetrend gemeen hebben is dat je veel diepe aardetinten ziet, veel verschillende texturen in stoffen en materialen en veel dingen als franjes, losse doeken en vrolijke maar bohemian prints.

Tribal Spirit

Het is een sfeer die mij meteen doet denken aan de Indianen. Want je ziet dus ook veel veren, edelstenen en schedels en huiden van dieren (wel nep natuurlijk!). Met de Indiaanse sferen ga je eigenlijk terug naar het begin. Veel dingen zijn gemaakt van oud hout, en de kussens lijken allemaal handgemaakt. Vooral de cactus (en veel ander groen) is ook niet te missen. Ik ben er gek op!

Er is dus een grote afwisseling in materialen te zien in deze nieuwe woontrend. Als het gaat om kleurgebruik zit dit voor het najaar dus wel goed met de prachtige, diepe aardetinten. Veel terracotta kleuren, donkere groenen en diepe grijzen en blauwen. Ruwe stoffen gecombineerd met vrolijke en felgekleurde prints. Dit word samengevoegd met een grote dosis aan planten, en dan voornamelijk cactussen en veel riet, rotan en hout. Op die manier heb je al snel je eigen Indiaanse sfeer in huis gecreëerd. O, en vergeet vooral je dromenvanger niet!!

Wat vinden jullie van deze nieuwe woontrend?
Indiaanse sferen Indiaanse Sferen
Indiaanse Sferen Indiaanse Sferen
Indiaanse Sferen Indiaanse Sferen


Bronnen:
Kopafbeelding: SRTA-PEPIS.tumblr
1. Glamour Paris 2. Bloglovin 3. Trendsparana 4. Glamour Paris 5. Soulmakes 6. Maisondumonde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *