kristal in huis

Inspiratie | Een sprankje kristal in huis

In de modewereld zijn ze al een tijdje erg hip, maar ook in huis zijn de kristallen de laatste tijd erg populair. In modeland zie je ze vooral terug als ketting, ringen, oorbellen of andere accessoires terwijl je in het interieur vaak hele kristallen tegen komt. Het past ontzettend goed in het ‘Indiaanse thema‘ wat je momenteel ook erg veel ziet.

Kristal in huis kan dus gewoon weer! Ik herken het nog goed van de tijd toen ik nog een klein meisje was. Samen met mijn ouders naar de plaatselijke braderie en daar stond dan altijd een meneer met speciale schelpen, stenen en dus ook edelstenen en kristallen. Destijds vond ik ze al prachtig en vond ik ze zelfs misschien een beetje buitenaards. Want hoe bijzonders is het dat de natuur dat zelf maakt!

Beschermend en zuiverend

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende edelstenen en kristallen. Maar als je kijkt naar de huidige trends is vooral de Amethist steen erg populair. Dit is een paarse, glasachtige edelsteen die natuurlijk prachtig is  om te zien! Wanneer je een steen hiervan in huis plaatst krijg je bijna meteen een stoere maar toch zen sfeer! Ze schijnen natuurlijk ook een soort ‘kracht’ te bezitten. Zo zou bijvoorbeeld Amethist een beschermende en zuiverende werking hebben.. Of dit echt zo is weet ik niet maar ik wil er met alle liefde in geloven.

Hebben jullie ook al kristal in huis of bijvoorbeeld als ketting? Misschien heb je zelf ooit wel zo’n steen gekocht op de braderie of heb je ze ooit gehad al souvenir. Het staat in ieder geval erg leuk in huis! Van klein tot groot, je kunt er altijd wel iets moois mee decoreren.

Kristal in huis kristal in huis
kristal in huis kristal in huis
Kristal in huis  Kristal in huis


Bronnen:
Kopafbeelding: About.com
1. Soulmakes  2. Urban Outfitters 3. Bohocollective 4. Bloglovin 5. Soulmakes 6. Soulmakes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *