donkerblauw najaar

Voorspelling: Een donkerblauw najaar

Tot voor kort was het eigenlijk normaal om alle wanden in huis gewoon in de kleur RAL9010 te schilderen en dat ook mooi zo te laten. Maar de afgelopen 2 jaar merk je echt dat kleur steeds belangrijker en populairder word. Zo veranderen de kleurtrends ook net zo snel als de modetrends en hebben we alleen dit jaar al tal verschillende kleuren gezien. Maar voor het einde van 2016 verwacht ik een donkerblauw najaar.

Je kunt goed merken dat in het voorjaar en de zomer de frisse en vrolijke kleuren erg in trek zijn, en voor het najaar vaak de wat donkere kleuren. Waarschijnlijk omdat dit ook meer bij het gevoel van de herfst en winter past. Vorig jaar zag je veel army green in het najaar (nu nog steeds). Maar na het zien van de nieuwe collecties van onder andere Ikea en Riverdale, verwacht ik eigenlijk de kleur donkerblauw!

Blauw is al een hele tijd veel te zien in interieurland, maar we zien het nu zo veel dat het bijna een trend te noemen is. Maar dan voornamelijk de donkerblauwe variant. Het is een hele donkere kleur, maar toch kan het een hele mooie, warme sfeer geven. En dat ondanks dat blauw van zichzelf bekend staat als ‘koele kleur’. Je kunt natuurlijk zelf variëren met de hoeveelheid donkerblauw. Je kunt met mooie, donkerblauwe accessoires spelen, of (als je het durft) een wand in deze prachtige kleur schilderen.

Ik krijg als ik naar dit soort woonruimtes kijk meteen zin in kerst om een of andere reden. Het is een kleur die wel erg ‘in your face’ is, maar wel een luxueuze uitstraling geeft. Het is ook niet gek dat dit soort kleuren vaak ook worden aangesteld tot ‘Royal blues’.

Wat vind jij van deze gedurfde kleur in huis? Ga jij voor een donkerblauw najaar?
Donkerblauw najaar donkerblauw najaar
donkerblauw najaar donkerblauw najaar
donkerblauw najaar donkerblauw najaar


Bronnen:
Kopafbeelding: Ferm Living
1. Cultiver 2. Rededition 3. lamaisondannag 4. beautalities.tumblr 5. purple area 6. traditionalhome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *