Kleurtrend | Herfstachtige terracotta tinten

Ja dames en heren, de herfst is sinds afgelopen week dan echt begonnen. Vaak niet het seizoen waar we echt blij van worden. Toch is het voor in het interieur een gezellige periode. De warme kleuren worden weer extra gewaardeerd. De plaids komen weer uit de kist en de grote koppen met chocolade melk komen weer op tafel. Tijd om het herfstachtige terracotta tinten op te zoeken!

De blaadjes aan de bomen veranderen langzaam van kleuren en vallen uit. Dat is het beeld wat zicht straks weer gaat vormen als we naar buiten kijken. Veel rode, oranje en bruine tinten. Toch wel de typische, warme kleuren van de herfst. Maar ondertussen ook tinten die we de laatste tijd veel zien in interieurland.

Copper Orange

Dit jaar is al een jaar vol met verschillende kleurtrends. Denk maar aan de rose quarts & serenity van Pantone, of de okergoud van Flexa, de kleuren van het jaar! Maar naast die kleuren hebben we er nog vele meer gezien dit jaar. En toch zie je nu veel terracotta tinten terwijl dit vorig jaar de kleur van het jaar was. Gek he, dat dan nu deze kleur past echt door begint te zetten.

Misschien komt het echt omdat het herfst is, maar de ouderwetse bloempot in terracotta kleur begon ook al langzamerhand zijn nieuwe intreden te maken. En vergeet de mode niet! De afgelopen tijd zie je daar ook opvallend veel oranje achtige en terracotta tinten.

Een warme kleur die perfect bij deze tijd van het jaar past. Prachtig voor op de wand of tegels in de badkamer of vloer. Maar vind je dat een beetje te veel van het goede? Dan heb je ook al snel een geweldig resultaat met terracotta bloempotten of andere accessoires in deze tinten. Het geeft je interieur erg snel een warm gevoel en toch ook een stoere uitstraling!

Combineer deze kleuren met stoer hout, of mooie koele tinten zoals oud groen of tuquoise en je hebt een prachtig interieur te pakken! O en als je dan toch bezig bent, plaats ook een mooie cactus, want wat zijn die planten PRACHTIG in combinatie met de terracotta tinten!

Terracotta tinten terracotta tinten
Terracotta tinten Terracotta tinten
Terracotta tinten Terracotta tinten


Bronnen:
Kopafbeelding: Jotun Lady
1. Tiziana Tosoni 2. Archiproducts 3. Sfgirlbay 4. April and May 5. The Design Chaser 6. Egetrom

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *