pantone color report

Pantone Color report herfst 2016

Ieder seizoen heeft zo zijn eigen kleuren die dan erg populair en trendy zijn. Pantone is een van de merken die jaarlijks meerdere voorspellingen doet voor de populaire kleuren voor het nieuwe seizoen. Zo natuurlijk ook weer voor de herfst (of eigenlijk het najaar) van 2016. Dit is het Pantone Color report voor het najaar van 2016!

De kleuren voor dit najaar worden door Pantone omschreven als: ‘Een eenheid van kracht, vertrouwen en complexiteit’. Het verlangen naar rust, kracht en optimisme word dit najaar geleid door een blauw kleurige familie. Gemengd met aardetinten en een aantal uitbundige, en knallende kleuren.

Blauwe luchten vertegenwoordigen standvastigheid omdat deze altijd boven ons is. Grijze kleuren geven een gevoel van stabiliteit en rode tinten geven vertrouwen en warmte. Terwijl ‘pinky purples’ en pittige mosterd kleuren het weer een exotisch tintje geven. Kortom een mooie mix van pittige kleuren dit najaar!

pantone color reportRiverside

Pantone Color reportDe eerste blauwe tint die erg belangrijk is dit najaar is de kleur Riverside. Een nieuwe blauwe ‘schaduw’ kleur bij Pantone. Het is een koel en kalmerende kleur maar is toch stabiel. De kleur geeft een subtiele levendigheid, grenst aan de ‘spannende’ zijde maar bied ook standvastigheid.

Airy Blue

Pantone color report Een van de nieuwste kleuren van Pantone: Airy Blue. Een kleur die het gevoel van licht en vrijheid oproept. Hij past dan ook perfect bij de kleur van het jaar: Serenity, maar is ook prachtig te combineren met andere kleuren. Het is een kleur die je in veel ontwerpen terug gaat zien.

Sharkskin

Pantone color reportAan de nieuwe kleur Sharkskin zit een rauw tintje maar toch blijft de kleur neutraal. Het is een kleur die vrijwel met iedere andere kleur te combineren is. Een tint die alle andere (felle) kleuren tot rust kan brengen. Niet alleen een mooie, maar ook een praktische kleur dus.

Aurora Red

Pantone color reportIn tegenstelling tot de rustige en stabiele kleuren bied Aurora Red een welkome knaller. Het is een gewaagde maar warme rood die erg sensueel oogt. Een lust voor het oog! De kleur laat het metaforische bloed van dit palet stromen, het is spannend en dynamisch.

Warm Taupe

Pantone Color reportWarm Taupe is een kleur die stevig maar aangenaam is. Hij combineert perfect met eigenlijk iedere kleur uit dit Pantone Color Report en is daarom eigenlijk de meest tijdloze van allemaal. De kleur suggereert geruststelling, stabiliteit en vertrouwen.

Dusty Cedar

Pantone Color reportNet als Airy blue refereert Dusty Cedar naar de kleuren van het jaar. Deze past namelijk perfect bij Rose Quartz. Het is een prachtige herfst/winter kleur die we toch gewend zijn om meer te zien richting de lente. Het is een stoffige roodachtige roze kleur die warmte uitstraalt.

Lush Meadow

Pantone color reportDit is toch wel de verassing van het rijtje. Een rijke en elegante groen die je doet denken aan een weelderige weide. Ondanks dat het een heldere, diepe kleur is matched hij geweldig met alle kleuren uit die veelzijdige palet.

Spicy Mustard

Pantone Color reportDeze ‘pittige’ mosterd kleur is de exotische toevoeging aan het palet. Deze zorgt voor een groot contrast tussen verschillende kleuren. Het zorgt voor een extra tintje levendigheid en ┬áleent zich perfect voor vooral geometrische en abstracte ontwerpen.

Potter’s Clay

Pantone Color reportPotter’s Clay is een kleur die verfijning toevoegt aan het kleurenschema. Deze kleur met zijn oranjebruine ondertoon is alles behalve plat. Hij geeft een soort dimensie. Een prachtige neutrale kleur die perfect is voor het herfst/winter seizoen.

Bodacious

Pantone Color reportAnd last but not least, Bodacious. Ook een totaal nieuwe kleur die zicht perfect leent voor levendige kleurencombinaties. Een onverwachte, maar toch mooie kleuren voor het herfstseizoen. Hij is prachtig met rode, roze kleuren!

Nou dat waren dan alle kleuren voor dit najaar. Mijn favorieten? Absoluut de blauwen, Dusty Cedar en Warm Taupe. Die vier kleuren zijn voor mij echt de kleuren waar ik blij van word.

Wat zijn jullie favoriete kleuren uit dit Pantone Color Report voor dit najaar?


Bronnen:
Pantone

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *