oude cementfabriek

Binnenkijken | Omgetoverde, oude cementfabriek uit WWI

Het is weer eens tijd om binnen te kijken bij iets speciaals! Vandaag gaan we binnenkijken bij een oude cementfabriek die stamt uit de tijd van de eerste wereldoorlog. Dit stukje geschiedenis werd in 1973 gekocht door de Spaanse architect Ricardo Bofilln.

Deze oude cementfabriek is te vinden in Catalonië (dichtbij Barcelona), een heeft een groot stuk grond volgebouwd met silo’s met een gigantisch tunnel systeem. Ricardo Borfilln besloot om van deze oude fabriek een all-inclusive woon en werkruimte te maken. Inmiddels is te zien dat deze missie ontzettend goed is geslaagd.

Destijds was de fabriek al behoorlijk begroeid geraakt, en dit is zo gelaten. Dit geeft de fabriek een natuurlijke en speciale, bijna romantische uitstraling. Het interieur is volledig omgetoverd, maar de industriële elementen zijn in tact gebleven. Zo is een oude, gelosten cement fabriek veranderd in een woning waar deze architect zijn hele leven aan wijdt.

Iedere kamer in dit ‘huis’ heeft zijn compleet eigen functie gekregen met ook een eigen ‘interieurstijl’ die bij die ruimte past. Geen een ruimte in dit prachtige bouwwerk is hetzelfde. Deze oude cementfabriek heeft zowel binnen als buiten plekken om te genieten van het uitzicht en te ontspannen. Ieder stukje is optimaal benut.

Benieuwd geworden naar deze omgetoverde, oude cementfabriek? Kijk dan snel binnen!

Oude cementfabriek oude cementfabriek
oude cementfabriek oude cementfabriek
oude cementfabriekoude cementfabriekoude cementfabriekoude cementfabriekoude cementfabriek oude cementfabriek
oude cementfabriekoude cementfabriek


Bron: Ricardo Bofilln

Volg J’life op InstagramFacebookTwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *