woonkamer inrichten

Gastblog | In 4 stappen je woonkamer inrichten

1. Begin bij de basis

Leg een basis waarop je verder gaat bouwen. Denk na welke kleur je de muren geeft en bepaal of je gordijnen, jaloezieën of iets anders voor de raam wilt hangen. Ook is dit het moment om te bepalen in welke stijl je de woonkamer wilt gaan inrichten, bijvoorbeeld landelijk of modern.
woonkamer inrichten

2. Wat vind ik belangrijk?

Vraag jezelf af wat jij belangrijk vind in je woonkamer. Ben je bijvoorbeeld een echte film liefhebber? Dan is een grote tv meubel met fijne bank voor jou van essentieel belang. Of misschien hou je wel van lezen en wil je een extra hoekje creëren, waar je dan een lekkere fauteuil met handige lamp kunt neerzetten.

3. Begin altijd bij een bank

Om te beginnen kies je altijd eerst je favorieten bank uit als middelpunt. Hier omheen bouw je dan verder je woonkamer uit.

Tip!

De ultieme interieur tip voor kleine huizen: denk groot! Neem grote meubels dan vul je de ruimte goed op. Als je allemaal kleine meubels hebt wordt het namelijk vaak onrustig en druk. En dit geld ook voor accessoires. Groepeer je woonaccessoires bijvoorbeeld op een dienblad of plateau zodat je een groter object gaat krijgen.

4. Schaf woonaccessoires aan

Woonaccessoires, het zijn de sfeermakers van je huis. Als je alle meubels voor je woonkamer hebt gekocht kun je beginnen met het decoreren. Door subtiel leuke decoratie in je interieur te plaatsen krijg je de sfeer waarna je opzoek bent. Je creëert je eigen stijl en maakt de woonkamer helemaal af.
woonkamer inrichten

Tot slot

We hopen dat je het nuttige informatie vond en wensen je veel succes met het inrichten van je woonkamer. Lees ook de blog: 4 woonkamer ideeën. We delen in die blog inspiratievolle foto’s en geven tips, zodat je vol met inspiratie komt te zitten.


Deze gastblog is geschreven door Roy Cuijpers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *