jlife - macrame parasol

De vintage en macramé parasol, de tuintrend van 2022

Wat was het afgelopen week ongelooflijk lekker weer, vond je niet? Nog geen hoge, zomerse temperaturen, maar wel een heel fijn zonnetje! Heerlijk om lekker even in te zitten onder het genot van een lekker drankje en een goed boek… Ook de eerste parasols heb ik al gespot! Waarbij ik ook de nieuwe trend op dit gebied al voorbij heb zien komen. Ken jij ze al? De vintage en macramé parasol?

Velen kennen de parasol als een niet heel bijzonder of mooi uitziend apparaat voor in de achter- of voortuin. Handig is hij wel, hij biedt namelijk verkoeling en een plekje om lekker te zitten en niet te verbanden. Maar deze mag ook best trendy zijn toch? Daar komt deze trend dan ook goed van pas! Jarenlang moest de tuin strak en modern zijn, maar met deze bijzondere handgeknoopte parasols komt hier verandering in. In plaats van strak mogen de speelse, golvende zijkanten weer en ook fransjes zijn terug van weggeweest. Naast de speelse zijkanten mag ook het doek een hippe, opfrisbeurt hebben. En hier komt dan de macramé parasol dan in beeld!

Geïnspireerd op de ouderwetse en Balinese parasol: parasols met franjes en/of een kap van macramé. Het geeft meteen het gevoel alsof je je op Ibiza of Bali begeeft, maar dan ik je eigen achtertuin! Mocht het weer van afgelopen week doorzetten, dan hebben we de parasol ook zeker veel nodig dit jaar.

Ondanks dat het lijk dat de beachy parasol niet veel bescherming biedt, is dit zeker wel het geval! Het macramé mag dan een open structuur hebben, toch breekt deze de zonnestralen en geeft deze een schaduwplekje.

Verkrijgbaar van groot tot klein en in veel verschillende kleuren. Kies je een macramé parasol? Dan is deze vaak wit of crème kleurig. De vintage parasol met veel fransjes heb je in veel verschillende kleurtjes en soms zelfs met strepen. Één ding is zeker, met deze toffe parasols is jouw tuin helemaal klaar voor de zomer van 2022!

De macramé parasol is nog erg nieuw in Nederland, maar ik heb een aantal shops gevonden waar jij zo’n toffe parasol kan scoren. Klik hier, hier of hier 😉

Bronnen:
Kopafbeelding: Pinterest
1. Todobien 2. Pinterest 3. Pinterest 4. Businessandpleasureco 5. Yuna-merch 6. 88food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *